Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claret) Barcelona, 26 de febrer de 2019. Un any més la Llibreria Claret inicia la Quaresma amb diversos materials editats i publicats per l’Editorial Claret. Així doncs, des de fa uns setmanes, ja es poden trobar disponibles a la Llibreria els principals materials actualitzats d’aquest any 2019 i d’altres materials que ajuden a la conversió quaresmal. Els exemplars amb una millor previsió d’acolliment són: la “Lectio Divina. Quaresma 2019” de Josep Roca, “Les set darreres paraules de Jesús a la Creu”, de Josep Bofarull Veciana, el “Via crucis. Any de la Misericòrdia”, de M.Victòria Molins i el “Via crucis amb el papa Francesc”, entre d’altres.

La Quaresma recorda el camí cap a la Pasqua, la trobada amb Jesús ressuscitat. És el moment de renovar a fons la fe, és un temps de penitència i de valorar més l’austeritat.

“Les set darreres paraules de Jesús a la Creu” de Josep Bofarull, actualment rector de les parròquies de Maspujols, Riudecols, les Irles i les Voltes (Baix Camp), recull una predicació que l’autor va fer fa uns anys de les Set Paraules a la Prioral de Sant Pere de Reus, el Divendres Sant. Aquestes Set Paraules són el testament del Senyor, el seu darrer missatge que recull amb una actitud propera i compassiva envers els germans i germanes, en els quals ara Ell sofreix passió i mort. El llibre està enriquit per Salms i comentaris d’actualitat.

La “Lectio Divina. Quaresma 2019” de Josep Roca és un mètode que va més enllà del mer mètode, perquè es submergeix en el cor de Déu. Proposa un acostament a la Paraula de Déu a través d’una lectura orant de la Paraula. L’autor afirma que “la lectura de la Paraula de Déu ens ajuda en el camí de la penitència i de la conversió, ens permet aprofundir en el sentit de la pertinença eclesial i ens consolida en una familiaritat més gran amb Déu.”

El “Via crucis. Any de la Misericòrdia”, de M.Victòria Molins, és una mirada contemplativa i, amb aquest sentiment d’empatia envers els germans més pobres i febles, es fa un recorregut des del camí de la creu amb ulls de misericòrdia. Contemplar Jesús en aquest camí, que és l’essència del Via crucis, és no només una devoció popular, en un recorregut simbòlic per les catorze estacions, sinó una meditació pausada i profunda d’aquells passos que els evangelistes narren en diferents moments de la seva ignominiosa mort.

El “Via crucis amb el papa Francesc” és un recull de paraules escollides del papa Francesc que acompanyen la contemplació. És un moment de pregària genuïna i sincera, ordida en la seva trama essencial per la Paraula de Déu. La Paraula marca la successió de les “estacions” tradicionals, moments d’aturada per contemplar les etapes del camí dolorós i salvador de Jesús vers el Calvari.