Vés al contingut
Catalunya Religió
fedac-liceu-1
Fotografia: FEDAC.
Galeria d'imatges

FEDAC Incrementar la presència dels llenguatges artístics en l’etapa educativa és l’objectiu del projecte ‘+Art a les escoles’ que impulsa FEDAC als seus centres educatius des del 2021. Una de les propostes d’enguany d’aquest projecte ha estat la trobada al Gran Teatre del Liceu que ha agrupat aquest dimecres 1.200 alumnes d’educació primària i secundària de les 25 escoles FEDAC de Catalunya.

L’obra ‘La nit de Sant Joan’ ha permès als alumnes “reconèixer molts elements treballats a l’escola durant el curs en projectes interdisciplinaris que impliquen la música, l’expressió corporal o la cultura catalana”, expliquen des de les escoles FEDAC.

Al llarg del curs, educadors i alumnes FEDAC s’han endinsat en aquesta obra de Robert Gerhard, un dels compositors catalans més universals, amb direcció i coreografia del prestigiós coreògraf Antonio Ruz. Sobre l’escenari del Liceu, la representació de ‘La nit de Sant Joan’ ha transmès “tota l’energia i la vitalitat de la dansa contemporània”.

Quina impressió ha causat en els joves espectadors?

Els aplaudiments han estat unànimes durant tot l’espectacle i sobretot al final. Però quina és la impressió que ‘La Nit de Sant Joan’ ha causat en els joves espectadors? Què en pensen d’aquesta experiència?

En Jordi i la Bruna, alumnes de 6è de primària de l’escola FEDAC Gironella, asseguren que tot i que l’espectacle és diferent al que acostumen a veure, “ha estat una experiència molt divertida”. Expliquen que a classe havien après les músiques i també els balls. Els dos alumnes subratllen el fet d’haver conegut el Liceu per dins i de fer xarxa amb altres escoles. “Tant de bo continuem treballant més espectacles com aquest”, conclouen.

La màgia de la nit més curta de l’any al Pirineu

Inspirada en una nit de Sant Joan al poble d’Isil, Robert Gerhard va compondre una obra per a piano que recull elements de la música tradicional catalana per evocar-nos la màgia de la nit més curta de l’any amb el culte al foc i els personatges que habiten el Pirineu català.

Alhora, el director Antonio Ruz ha completat l’obra amb una coreografia contemporània que inclou altres elements simbòlics de la cultura catalana, com els gegants, el bestiari, la sardana o els castells.

El treball de l’obra ‘La nit de Sant Joan’ forma part del projecte transversal '+ART a les escoles', que impulsen a totes les escoles FEDAC per incrementar la presència dels llenguatges artístics en totes les etapes educatives, com a base d’una educació profundament humanista.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.