Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Església Immaculat Cor de Maria Sabadell) El pròxim dilluns 13 de maig Josep Àngel Saiz, bisbe de Terrassa, inaugurarà a Sabadell la primera capella d’adoració perpètua de la seva diòcesi. L’església de l’Immaculat Cor de Maria de Sabadell restarà oberta les 24 hores del dia per a la pregària dels fidels. El Santíssim Sagrament serà entronitzat a l’església de l’Immaculat Cor de Maria després de la celebració de la missa i processó solemne des de la parròquia de Sant Feliu.

La iniciativa, impulsada per Oriol Pallàs, rector de l’Immaculat Cor de Maria, compta amb el suport d’uns quatre-cents fidels, de totes les edats i condicions, que s’han compromès a cobrir setmanalment tots els torns d’adoració. L’objectiu és que el Santíssim Sagrament pugui ser adorat les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. L’Església sempre oberta, explica Pallàs, "permet que qualsevol persona, gràcies a la generositat i servei dels qui s’han compromès a cobrir un torn, pugui estar amb el Senyor quan vulgui i tanta estona com vulgui". I afegeix: "Estem convençuts, juntament amb l’Església, que en contemplar el Senyor en l’Eucaristia ens anem transfigurant en aquell a qui estem mirant, escoltant i estimant. L’amor ens fa semblants a ell".

L’adoració perpètua, que actualment compta a Catalunya amb diverses capelles recentment inaugurades, és una devoció que permet als fidels perllongar l’Eucaristia, més enllà de la Missa, quedant exposat Jesús sagramentat, per ser adorat dia i nit. Com a catòlics, apunta el rector de l’Immaculat Cor, "creiem que la presència eucarística de Crist comença en el moment de la consagració, i dura mentre subsisteixen les espècies eucarístiques". Al mateix temps, recorda Oriol Pallàs, "estimant amb l’amor que no és estimat, reparem el mal i el pecat del món, i intercedim amb Crist per tota la humanitat davant del Pare".

Des de fa ja uns quants anys l’església de l’Immaculat Cor de Maria, al cor de Sabadell, comptava amb adoració eucarística diürna, que l’ha convertit en centre privilegiat d’espiritualitat i de pregària per a la diòcesi. Ara emprenen un nou desafiament, l’adoració perpètua, ininterrompuda i en silenci, en la mateixa línia que altres capelles i centres de culte que a Catalunya han apostat decididament en els últims anys per l’impuls de la devoció eucarística. L’adoració perpètua, acaba afirmant Pallàs, "és una resposta als reptes actuals: a la crida constant a la conversió que fa el papa Francesc, que demana renovar en el cor dels fidels l’amor a l’eucaristia, que és amor a Crist".