Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Gencat) L’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i l’Escola Pia de Catalunya han elaborat uns pòsters didàctics que mostren les principals característiques dels centres de culte. Aquest material s’acompanya d’unes unitats didàctiques i d’un manual per al professorat, per tal de facilitar el seu ús a classe.

Amb aquests pòsters i la seva proposta didàctica es vol oferir als educadors en general una eina per treballar el fet religiós a partir dels llocs de culte. Segur que els llocs de culte no mostren tota l'essència de les religions, que fonamentalment s'expressen o s'haurien d'expressar a través de la vida dels seus seguidors. Però són una expressió visible i important i poden permetre treballar alguns aspectes de les religions, tot observant particularitats, diferències i també elements comuns.
Els llocs de culte són una porta que ens permet descobrir el llenguatge simbòlic. Ens permeten situar i veure la funció del llenguatge religiós: l'art, la música, la literatura... Ens ajuden a entreveure el sentit de la Comunitat i la seva importància en la configuració de moltes relacions socials.

La present publicació, que reuneix un grup de pòsters dels llocs de culte de les diverses tradicions i material educatiu per a professors i alumnes, és fruit d’un treball d’anys entre l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i l’Escola Pia, amb la col·laboració de la Direcció General d’Afers Religiosos. L’Associació aportà els seus coneixements i experiència en la divulgació i l’estudi de la diversitat religiosa i del diàleg interreligiós; i l’Escola Pia, els seus coneixements i experiència acreditats en l’àmbit educatiu.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.