Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Plataforma Entitats Cristianes) La Plataforma d'Entitats Cristianes amb els immigrants haa fet un comunicat davant la celebració de les eleccions municipals i europees, el proper diumenge.

Les entitats expressen la seva preocupació pel fet que el fenomen migratori ha produït a Europa en els darrers anys l’extensió de la narrativa de la immigració com a amenaça al benestar o la identitat i assenyalen la necessitat de treballar per revertir aquesta situació.

Consideren que Europa té el gran repte de transformar radicalment la seva mirada sobre el fet migratori, passant del paradigma de l’hostilitat al de l’hospitalitat i la solidaritat. Aquestes organitzacions es mostren convençudes que unes polítiques migratòries més intel·ligents i més justes han de passar de l’obsessió per fronteres més hermètiques, a l’obertura de vies regulars i segures a la immigració; de prioritzar les polítiques de control de fluxos a enfortir de manera conjunta les polítiques d’acollida, protecció i integració de les persones migrades.

Pel què fa a l'àmbit municipal, la Plataforma d'Entitats Cristianes amb els immigrants recorden que els municipis són una peça absolutament clau en l’acollida i la integració social de les persones que han arribat i seguiran arribant en els propers anys. En els darrers anys s’han fet enormes esforços en les polítiques d’acollida, atenció social, mediació i sensibilització. Per aquest motiu, els ajuntaments i consells comarcals necessiten els recursos suficients per seguir desenvolupant aquestes polítiques.

Finalment, la declaració subratlla la necessitat de treballar de forma permanent en favor del màxim consens i coordinació política en relació a totes aquestes qüestions i en tots els nivells institucionals.