Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Germà Benito Menni) El Centre Especial de Treball (CET) El Pla, que genera llocs de treball estables per a persones amb risc d’exclusió sociolaboral, celebra el seu 25 aniversari d’activitat. Actualment dóna feina a gairebé un centenar de persones que treballen per a més de vint-i-cinc empreses del territori lleidatà.

Vint-i-cinc anys han passat de la creació d’aquest CET que va començar amb 10 residents de l'àrea de discapacitat intel·lectual del llavors anomenat Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles. La idea dels Germans de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu era promoure la integració laboral dels residents que tenien més capacitats per a millorar la seva trajectòria laboral futura. Les activitats inicials del CET estaven relacionades amb la ramaderia i amb l’agricultura.

Més endavant, al 2004 s’afegeix el perfil de persones amb problemàtica de salut mental i s’amplien les àrees en les que es treballava com la indústria alimentaria (producció, venda i distribució de I Gamma i producció de IV Gamma), servei de jardineria i servei de neteja.

Actualment s’han professionalitzat totes les àrees amb 12 persones a l’equip tècnic i s’ofereix formació específica per a cada lloc de treball per integrar de manera natural les 84 persones amb discapacitat i les 4 persones amb risc d’exclusió que treballen ara per ara al centre.

CET El Pla treballa per a més de vint-i-cinc empreses del territori lleidatà com SERUNION, BONÀREA, SERHS, SAS, JORFE, KREUM i GRUP SOLER; per al Bisbat de Lleida i per a escoles com ARABELL, entre d’altres. També treballa en xarxa amb altres entitats que s’ocupen de persones amb discapacitat al territori com la Federació ALLEM. El CET vol intensificar l’acció comercial i seguir establint sinergies amb altres empreses del territori així com fomentar l’acció comunitària per continuar fent xarxa de suport a les persones amb discapacitat.

El principal objectiu és garantir l'estabilitat laboral de les persones que actualment treballen al CET, d'aquí que es busquin noves línies de negoci que permetin ampliar la plantilla i oferir llocs estables i de qualitat, apostant per la professionalització i ampliar les àrees de jardineria i neteja.

Aquest dimecres a les 12 de migdia de celebrarà l'acte d'anniversari a la seu de CET a Almacelles.