×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) La Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat de Lleida, ha fet lliurament dels Premis de la XXXVIII edició del Concurs de Narracions Frater “Memorial Mn. Martí Sandiumenge”, que tots els anys s’atorga a l’entorn de la festa de Sant Jordi.

El Premi de la secció d’Adults, dotat amb 300 €, placa i lot de llibres ha recaigut en l’obra “Tan fràgil com un plomall de Xicoia”, del quan n’és autor el periodista Oriol Solà Prat, resident a Barcelona que no va poder acudir a recollir-lo pel recent naixement del seu fill.

Oriol Solà i Prat (Igualada, 1977), és llicenciat en Comunicació Audiovisual a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, ha estat vinculat als mitjans de comunicació, fent premsa, televisió i sobretot ràdio. Ara, però, ha aparcat el gènere periodístic per endinsar-se en el món de la Literatura, havent publicat entre altres títols: “Si us ve de gust...”, “L'Escola del Saió. Retalls d'un projecte educatiu singular”, el conte infantil “Mig adormits”, la novel·la “L'arquitecte dels papers estripats” el recull de relats “Llunàtics, descabalats o caparruts?” i “Tota una vida de regal”. També ha fet diferents contes, narracions breus i poemes, una vuitantena dels quals han estat premiats en diversos certàmens literaris.

Pel que fa a la secció Juvenil el Premi, dotat amb 100 €, placa i lot de llibres, ha estat atorgat al jove Àngel Torres Subirana, alumne de l’Institut de Balaguer, per la seva narració “Uno para todos y todos para uno”.

El lliurament de Premis ha tingut lloc en el decurs d’un dinar literari celebrat en el menjador de l’Acadèmia Mariana de Lleida, que ha estat precedit per la celebració de l’Eucaristia, oficiada per Gerard Soler a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia Patrona de Lleida, on s’ha fet memòria de qui fou consiliari de l’entitat, Martí Sandiumenge, que ara dona nom al Premi.

En el moment del parlaments i en nom dels jurats del Concurs, va intervenir Jordi Curcó qui recordant Martí Sandiumenge, digué que ell portava en el seu cor la Frater i el Premi de Narració: “En aquest moments ens diria que cal anar endavant amb la seva convocatòria, no podem perdre aquest Premi que conrea els valors humans i cristians i ajuda a reflexionar sobre la realitat que viuen les persones amb discapacitat”. Tanmateix, els regidors presents a l’acte, Marta Gispert i Joan Vilella, van sumar-se a aquestes paraules reconeixent la tasca de la Frater en el món de les persones amb discapacitat i apostant pel futur d’aquest Premi, amb l’anunciada renovació del Jurat i de les Bases.

La presidenta de l’entitat, Mª Dolores Hidalgo, en les paraules de cloenda de l’acte, felicità emocionada els guardonats i agraí als membres del Jurat del Concurs el treball i esforç que fan possible any rere any la seva convocatòria: “Almenys que puguem arribar a la 40 edició”.