Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Segons ha informat la ràdio-tv Claretiana FM 105,7 del Brasil, el bisbe claretià Pere Casaldàliga ha estat traslladat aquesta matinada a l'hospital Santa Casa de Misericordia de Batatais, a São Paulo. Diumenge va ser ingressat per problemes respiratoris a l’hospital de São Félix do Araguaia. I es va considerar la necessitat de portar-lo en un centre que disposés dels equips adequats per a fer-li una intervenció al pulmó.

Tal com va explicar aquest dimarts el provincial dels claretians al Brasil, el pare Marcos Loro, tot i que l'estat de salut Casaldàliga continua sent delicat, està ben atès pels metges. I ben acompanyat per l'Església de São Félix do Araguaia, els claretians i tants amics que li han fet arribar d'arreu mostres d'escalf i de suport. Loro també va explicar que Casaldàliga va donar negatiu a la prova del Covid-19. 

Casaldàliga té 92 anys i és fill de Balsareny. Després d’una etapa com a animador i professor a Catalunya i formador a Barbastre i Madrid, el 1968 va marxar al Brasil per fundar una missió claretiana. El 1971 va ser nomenant bisbe de la Prelatura de São Félix i des de llavors no ha tornat a Catalunya. El 2005, després de complir els 75 anys, va ser rellevat de la responsabilitat episcopal, però continua residint com bisbe emèrit a São Félix. Afectat per la malaltia de Parkinson, els darrers anys s’ha reduït la seva mobilitat i la capacitat per comunicar-se. Però continua sent una referència i una veu profètica de compromís amb les comunitats indígenes i l’Església popular a l’Amazònia.