Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Vatican News) A la fi de l'Audiència General d'aquest dimecres 3 de juny el Papa Francesc ha dirigit el seu pensament als Estats Units, sacsejat aquests dies per una sèrie de disturbis socials després de la mort de George Floyd, de 46 anys, durant el seu arrest a la ciutat de Minneapolis el passat 25 de maig.

“Estimats germans i germanes dels Estats Units, segueixo amb gran preocupació els dolorosos disturbis socials que s'estan produint en la seva nació en aquests dies, després de la tràgica mort del Sr. George Floyd.

Estimats amics, no podem tolerar ni tancar els ulls davant cap tipus de racisme o exclusió i pretendre defensar la santedat de tota vida humana. A el mateix temps, hem de reconèixer que la violència de les últimes nits és autodestructiva i provoca autolesió. Res es guanya amb la violència i molt es perd.

Avui m’uneixo a l'Església de Sant Pau i Minneapolis, i a tots els Estats Units, per resar pel descans de l'ànima de George Floyd i de tots els altres que han perdut les seves vides pel pecat del racisme. Resem pel consol de les famílies i amics afligits, i preguem per la reconciliació nacional i la pau que anhelem. La nostra Senyora de Guadalupe, Mare d'Amèrica, intercedeixi per tots els que treballen per la pau i la justícia a la seva terra i al món. Déu els beneeixi a tots vostès i les seves famílies”.

També els bisbes dels Estats Units van expressar la seva comprensió per la indignació de la comunitat afroamericana, subratllant com el racisme hagi estat tolerat massa temps, però també que la violència sigui autodestructiva. Els disturbis que van succeir a la mort de Floyd s’han multiplicat en moltes ciutats dels Estats Units, amb protestes contra la policia, les quals han causat més de 4 mil detencions i el toc de queda imposat en gairebé 40 ciutats.