Vés al contingut

notícies relacionades

Justícia i Pau denuncia la “discrecionalitat de la solidaritat dels estats europeus”

(CR) La resposta a l'emergència humanitària d'Ucraïna demostra que no és necessari que les persones es juguin la vida al mar o saltant una tanca per cercar refugi. Així ho destaca el manifest unitari 'Vies legals i segures i acollida digna per a totes. Quan es vol, es pot' que signa Justícia i Pau juntament amb una seixantena d'entitats.

Catòlica, sikh o musulmana, ser dona creient empodera

(Valentina Laferrara –CR) Tres dones joves de diferents confessions han coincidit aquest dijous en la trobada ‘Dones, Joves, Referents’ per a reflexionar sobre el rol de les dones en les seves tradicions, el moviment feminista, els estereotips cap a la dona religiosa i les seves experiències amb el sistema educatiu.

Joves de Salesians Mataró protagonitzen un rap contra el racisme

(Salesians) Un grup de joves del Projecte Recréate de la Plataforma social dels Salesians a Mataró, acompanyats pels seus educadors, han creat el videoclip “Sólo importa quién tú seas”. Amb una lletra i música que emociona, han volgut llençar un missatge molt clar i contundent per promoure la no discriminació i la igualtat, especialment en uns temps en què el

El Papa demana no tancar els ulls davant el racisme

(Vatican News) A la fi de l'Audiència General d'aquest dimecres 3 de juny el Papa Francesc ha dirigit el seu pensament als Estats Units, sacsejat aquests dies per una sèrie de disturbis socials després de la mort de George Floyd, de 46 anys, durant el seu arrest a la ciutat de Minneapolis el passat 25 de maig.

La Fundació Pere Tarrés forma els monitors per prevenir el racisme

(Fundació Pere Tarrés) El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés organitza aquest divendres 8 de novembre al vespre l'acte “Mirem més enllà”, una jornada temàtica que té com a objectiu principal capacitar en qüestions com la prevenció del racisme als monitors i responsables dels 200 centres d’esplai federats.

“No hi ha persones racistes sinó persones ignorants, que no són conscients de la realitat”

(Càritas Barcelona) Emigrar a un altre país, especialment si aquest és dels denominats del Sud, significa creuar fronteres físiques però també superar-ne d’altres que són invisibles. Prejudicis, estereotips, rumors, etc. aixequen constantment el mur del nosaltres i ells, una paret que s’eleva tant per les dificultats d’adaptació de les persones que arriben procedents d’altres països com per les pors dels originaris d’aquí.

Joves que s'impliquen a favor de la convivència

(David Casals i Vila –CR) Comunitats religioses i administracions públiques estan portant a terme diferents activitats dirigides a joves que tenen com a objectiu la convivència, combatre l’odi i la intolerància i trencar prejudicis.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe