Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social “la Caixa”)­ Durant l’any 2015 l’Obra Social ”la Caixa” ha destinat el 2015 ajudes per valor de 4.714.470 euros a 214 projectes socials proposats per entitats de tot Catalunya. A través d’aquests projectes 95.357 persones en situació vulnerable han tingut oportunitats de millora i superació de dificultats.

Amb aquesta inversió, l’Obra Social ”la Caixa” renova el seu compromís social i torna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera. A nivell estatal s’han beneficiat d’aquest ajuts gairebé un miler de projectes amb 325.000 beneficiaris. Les persones beneficiàries d’aquests projectes procedeixen de diferents situacions de vulnerabilitat social, majoritàriament: Persones amb discapacitat, situació de dependència o malaltia, persones en situació o risc d’exclusió social, familiars de persones beneficiàries del projecte, persones immigrades i diversitat cultural, o joves i menors en context escolar

A més, les ajudes que ofereixen les convocatòries també suposen un suport per a les persones que treballen a les entitats socials. L’any 2015 han participat 4.661 professionals de diferents entitats socials, 1.637 dels quals han estat contractats específicament per desenvolupar els projectes.

Entre els objectius que han promogut les Convocatòries 2015, destaquen la complementarietat amb els recursos existents al territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat, l’atenció integral de les persones destinatàries i la seva participació en els projectes, la implicació de la comunitat on es desenvolupen i el voluntariat. Aquest últim criteri recull la participació de 20.709 voluntaris, a través dels quals se’n preveu captar 6.458 de nous. Entre tots, hi aportaran 1.658.624 hores d’acció voluntària.

Les set convocatòries d’ajuts que es tornen a obrir aquest any són: Promoció de l’autonomia i atenció a la discapacitat i a la dependència; Habitatges temporals d’inclusió social; Lluita contra la pobresa i l’exclusió social; Inserció sociolaboral; Acció social i interculturalitat; Art per a la millora social; i Emprenedoria social

Les entitats interessades poden consultar les bases de cada convocatòria i tramitar l’acreditació necessària per accedir a les convocatòries 2016 a través de la pàgina web.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha expressat el compromís de l’entitat amb «les noves accions de transformació social que milloren la qualitat de vida de les persones en situació vulnerable, principalment facilitant-los un procés d’apoderament, perquè puguin tenir una inclusió social digna i plena».

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.