Vés al contingut

notícies relacionades

Sant Joan de Déu visibilitza el sensellarisme

(Sant Joan de Déu) L'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael ha atès durant el 2015 més de 18.000 persones en situació de sense llar a través dels diferents recursos socials de Barcelona, ​​València, Múrcia, Manresa i Palma de Mallorca. A més, s'han ofert més de 200.000 serveis alimentaris i 216.000 estades en albergs i pisos.

Les adoratrius atenen 189 víctimes del tràfic de persones en un any

(Adoratrius) Gairebé a punt de complir 15 anys, el programa SICAR cat d’adoratrius es consolida com a referent en atenció integral a dones víctimes del tràfic d’éssers humans a Catalunya, i vol seguir impulsant accions de sensibilització i incidència, per transformar les xarxes d’explotació en xarxes de solidaritat. Al llarg del 2015 les adoratrius han atès a SICAR cat 189 persones, de les quals 117 són nous casos mentre que les 72 restants corresponen a situacions en seguiment.

La religió als programes electorals: entre la reforma i la indiferència

(Ramon Bassas/David Casals –CR) Són els partits d’esquerres i Unió els que en els seus programes electorals i materials de campanya per als comicis d’aquest diumenge aborden més àmpliament el fet religiós. Així ho posa de manifest una anàlisi de la redacció de CatalunyaReligió.cat. Hi ha dos partits que no mencionen els afers religiosos en el seu programa, Esquerra i Ciutadans, i un només ho fa referint-se a la política internacional, Democràcia i Llibertat, on s’integra Convergència.

Un treball sobre la solidaritat, Premi Josep M. Pañella 2015

(Jesuïtes) Aquest dimecres l’alumna de l’Institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet Brenda Baena Diaz rebrà el premi Premi Josep M. Pañella i Mora, sj que convoca la Fundació La Vinya d’Acció Social amb el suport de Cristianisme i Justícia i ESADE.

Àngels Geis i Esteve Pujol, guanyadors del Premi Joan Profitós 2015 d’Assaig Pedagògic

(Escola Pia) La Fundació Joan Profitós, sota el patronatge de l’Escola Pia de Catalunya i la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, han atorgat aquest dimecres els Premis Joan Profitós d’assaig pedagògic a Àngels Geis pel treball Els menjadors de parvulari són espais educatius, i a Esteve Pujol pel treball Esforç, prudència i llibertat. Parlant d’educació.

La forma de turisme més antiga

(David Casals i Vila –CR) El pelegrinatge, el viatge religiós, és la forma de turisme més antiga, es troba en pràcticament totes les religions, i la darrera edició del calendari interreligiós que ha editat l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós recorre algunes de les destinacions més emblemàtiques, que repassem a continuació. Hinduisme: set ciutats santes

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe