Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

El llibre recomanat de Núria Calduch-Benages

(Ramon Bassas - CR) Des de Roma, Núria Calduch-Benages, on hi fa de professora d’Antic Testament a la Pontifícia Universitat Gregoriana, diu que un dels llibres que recomanaria per aquest estiu és Desde el último banco. Las mujeres en la Iglesia, de Lucetta Scaraffia. ¿Qui és Scaraffia, li preguntem? “És una historiadora i periodista italiana que ensenya història contemporània a la Universitat «La Sapienza», també aquí a Roma, i que s’interessa molt especialment per la història de les dones i la religiositat femenina. Col.labora assíduament en els diaris Avvenire i Il Corriere della sera. Actualment és directora de «Donne-Chiesa- Mondo», un suplement mensual de L’Osservatore Romano (publicat en espanyol per la revista Vida Nueva) dedicat a les dones de tot el món, sobre tot a la seva relació amb l’església”.

A Calduch-Benages se li nota que aquesta temàtica li interessa especialment en aquests moments, ja que, a més de formar part de la Pontifícia Comissió Bíblica, s’ha incorporat a la Comissió per l’estudi del diaconat de les dones, al Vaticà. “El llibre”, es continua explicant, “neix arran de la seva experiència al Sínode de la família (Ciutat del Vaticà, octubre 2015), en el que va ser invitada a participar com a oient junt amb altres laics. El títol ho diu tot. Ella, des de l’últim banc de l’aula sinodal, fa un recorregut per tots els temes i les qüestions discutides, i desenvolupa l’aportació que ella va fer en el Sínode”.

El tema és tan controvertit que li demanem que ens apunti breument les conclusions a les quals arriba. “L’autora defensa que la dona es la única que por retornar la vitalitat i el cor a una estructura esclerotitzada i auto-referencial i que sense ella, l’Església no pot pensar en el futur, perquè són les mateixes dones que la mantenen en peu, dones que ja no accepten servir sense ser escoltades. En definitiva, un llibre profund, crític i profètic”, sintetitza.

  Fitxa del llibre   

  Títol: Desde el último banco. Las mujeres en la Iglesia

  Autor: Lucetta Scaraffia

  Editorial: PPC

  Lloc i data: Boadilla del Monte (Madrid), 2016
  Número de pàgines: 127
  Preu: 12

  Llengua: castellà

  Compreu-lo aquí.