Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Antoni M. Serra, de La Seu d’Urgell, pare de família i educador a FEDAC, és el nou diaca permanent del bisbat d’Urgell. Serra, de 53 anys i llicenciat en filosofia i teologia moral, ha estat ordenat aquest dissabte al santuari del Sant Crist de Balaguer per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives

Vives a la seva homilia ha animat el nou diaca a viure amb intensitat la nova crida que l’Església li fa a partir de la seva ordenació, seguint les lectures proclamades en aquell dia. L’Arquebisbe ha subratllat “com Déu és amor, un amor que en la vocació concreta del nou diaca permanent es concreta en la paternitat del seu fill Pau, present a l’ordenació, i en una nova paternitat espiritual sobre la comunitat del Poble de Déu que assumia a partir de la seva ordenació diaconal”.  

Vives ha comentat que, tal com ho relata l’Evangeli de St. Marc, el nou diaca permanent “ha d’oferir a Déu els seus dons, la seva vida, els seus cinc pans i dos peixos, perquè el Senyor la multipliqui i actuï a través d’ell”.

L’arquebisbe ha animat el nou diaca a tenir cura especialment dels pobres i marginats, dels malalts, dels qui necessiten escoltar la Paraula de Déu i que els sigui anunciada, i en aquest sentit ha recordat a l’ordenand les paraules que li diria solemnement després en el ritu d’ordenació: “Rep l’Evangeli de Crist, del qual has estat fet missatger; i creu el que llegeixes, ensenya el que creus i practica el que ensenyis”.

El nou diaca permanent, que estarà al servei de la parròquia de La Seu d’Urgell i dels pobles veïns, coneix bé la realitat del Bisbat. Ha estat vinculat al moviment de joves Hora 3, el de Joves d’Urgell, i ha treballat a la casa de colònies d’AINA. 

Han concelebrat amb l’arquebisbe Vives el Vicari General de la Diòcesi i encarregat del clergat i dels diaques permanents, Ignasi Navarri; el Vicari episcopal de Pastoral, Antoni Elvira; el capellà Custodi del Santuari, Joan Pujol; el rector de la parròquia de Balaguer, Jordi Profitós; el jesuïta Josep Lluis Iriberri, que l’ha acompanyat espiritualment; diversos preveres dels Bisbats de Barcelona i St. Feliu de Llobregat, ex companys d’estudis del nou diaca; els companys sacerdots de l’arxiprestat, els tres diaques permanents d’Urgell, els seminaristes i un bon grup de fidels i familiars del nou diaca.