Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Des de l'any 1998, Justícia i Pau i el Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal), amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, organitzem un cicle permanent de conferències amb l'objectiu de donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món.

Aquestes conferències es fan el primer dilluns de cada mes i pretenen escoltar experts i persones o organitzacions que actuen en relació amb la realitat objecte de cada sessió.

La propera sessió es farà el pròxim dilluns 4 de novembre, sota el títol "El dret al treball i l’atur massiu", i es faran reflexions sobre com s'ha de repensar el treball i si és factible la plena ocupació.

Actualment el 23% de la població catalana està a l'atur, en el cas espanyol es tracta del 26%. Aquesta xifra augmenta fins al 52% si parlem de joves menors de 25 anys, 54% en el promig espanyol. La recent reforma laboral ha precaritzat encara més la realitat laboral impedint la negociació col·lectiva i facilitant acomiadaments massius. Com hem arribat a aquesta situació? De quina manera podem garantir avui el dret al treball? Com repensem el treball en un context de canvi de model social i econòmic? És factible parlar avui de plena ocupació? Quines possibles sortides tenim?

Ponents:

Albert Recio, professor d'Economia Aplicada a la UAB

Eduard Rojo, catedràtic de Dret del Treball i la Seguretat Social a la UAB

L'acte es podrà seguir en directe a: http://cristianismeijusticia.net/en-directe

Totes les sessions tenen lloc a les 19 h, a la seu de Cristianisme i Justícia (c/Roger de Llúria, 13).

L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia.