Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic), en col•laboració amb l’Abadia de Montserrat, a través de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, organitzen la cinquena edició de l’Escola d’Estiu de Literatura Infantil i Juvenil, que se celebra al Monestir de Montserrat els dies 8, 9 i 10 de juliol. L’edició d’enguany se centra en la màgia de la paraula, entesa com un ingredient indispensable en les obres per a infants i joves, tant orals com escrites.

Aquesta Escola d’Estiu, que se celebra des de l’inici al Monestir de Montserrat, està adreçada especialment a persones que, des de l’àmbit de l’ensenyament, la biblioteca infantil, la recerca o la motivació personal tinguin interès en l’aprofundiment d’aspectes del llibre infantil i juvenil.

Els coordinadors de l’Escola d’Estiu de Literatura Infantil i Juvenil 2014, que compta amb la col·laboració de Publicacions de l’Abadia de Montserrat (PAMSA), són Maria Carme Bernal, directora del Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic; Carme Rubio, professora del mateix Departament; i Ramon Pinyol i Torrents, director de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic.

La conferència inaugural de les Jornades, el dia 8 de juliol, la pronunciarà el pare Josep Massot i Muntaner, monjo de Montserrat i director de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, amb el títol Cançons i cançoners per a infants. Al final de l’Escola d’Estiu es retrà homenatge a la figura i l’obra de la bibliotecària Mercè Escardó i trobada amb l’autora, que presentarà Carme Rubio, professora de Literatura Infantil i Juvenil de la UVic.

Aquesta Cinquena Escola d’Estiu de Literatura Infantil i Juvenil, que se celebra a Montserrat els dies 8, 9 i 10 de juliol de 2014, està adreçada a mestres i professorat d’Educació Infantil, Primària i Secundària, estudiants dels àmbits educatiu, documentalista i d’humanitats, i a persones interessades. Aquí es pot consultar el programa complert i realitzar la matricula.