Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) La primera fase del Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats ha finalitzat amb un total de 150 participants que han assistit durant tres dies a nou ponències d'experts procedents de tot el món. Sociòlegs, pastoralistes i teòlegs de Barcelona, París, Mèxic, Bilbao, Roma, Milà, Kinshasa, Lieja i Buenos Aires han abordat els reptes sobre pastoral social a les grans metròpolis.

L'Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha valorat molt positivament el resultat del Congrés ja que considera que "ha posat en relleu que l'Església és la institució que encara pot oferir quelcom en el nostre món i que té uns valors, continguts i missatge que encara són actuals, que tenen present i futur". Tot i això, el cardenal Sistach ha assegurat que "encara queda molt per polir perquè aquest missatge arribi a tots els ciutadans".

El Congrés es va inaugurar el passat dimarts 20 de maig. Les ponències recuperar integrament a través del canal de youtube de l’Aula Magna dels Seminari Conciliar de Barcelona: la sessió de inaugural amb Manuel Castells, Marc Augé i Javier Elzo, que van donar una visió global de la societat actual en la Gran Ciutat; dimecres es va especificar en l'encaix del cristianisme a les grans metròpolis amb ponències a càrrec d'Angelo di Berardino, Benjamín Bravo i Luca Bressan; i el tercer dia de Congrés que ha conclòs amb la solució a com comunicar l'Evangeli a la gran ciutat, per Jean-Bosco Matand, Alphonse Borrás i Carlos M. Galli.

Durant les tardes, el cardenal Sistach s'ha reunit amb ponents i experts per intercanviar opinions en una sessió de treball a porta tancada, que ha permès debatre els desafiaments pastorals tractats en les conferències. A partir d'aquest debat es redactaran uns documents conclusius que s'enviaran als arquebisbes que participin en la segona fase del Congrés Internacional de les Grans Ciutats.

La segona fase se celebrarà a Barcelona del 24 al 26 de novembre. Hi assistiran arquebisbes de ciutats de tot el món. Entre ells, estan convidats els arquebisbes de Manila, Bombai, Kinshasa, Nairobi, Tegucigalpa, Bogotà, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Sao Paulo i un de cada estat europeu. Aquesta fase conclusiva finalitzarà el 27 de novembre al Vaticà, amb una audiència privada amb el papa Francesc per presentar-li les conclusions extretes del Congrés.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.