Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Vida Nueva) Un recent informe xifra en més de mil el nombre d'entitats socials vinculades a l'Església a Catalunya . Són dades de l'estudi que va encarregar a un equip acadèmic la Xarxa d'Entitats Socials d'Església -una plataforma que des del 2011 agrupa 27 associacions catalanes- titulat L'acció social des de l'Església. Els detalls i el procés d'elaboració d'aquest informe el tema del monogràfic d'aquest mes a Vida Nueva Catalunya. El contingut pretén visualitzar l'aportació, de vegades dispersa i anònima, que realitza l'Església.

Però a més d'aquest estudi acadèmic, el suplement retrata una de les experiències més rellevants de cooperació entre entitats eclesials: la Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Caritativa i Social de Lleida. Fa cinc anys, el bisbat lleidatà va promoure la col·laboració entre set entitats i avui ja són 16. En darrer recompte van estimar que, entre tots, arriben a unes 15.000 persones en una diòcesi de 240.000 habitants.

Vida Nueva Catalunya recull el testimoni de diversos responsables d'aquestes entitats i algunes iniciatives com la recuperació d'aliments cuinats en els menjadors escolars, els criteris en el repartiment d'aliments o la campanya ocupacional entre les empreses de Lleida. 

Els subscriptors de Vida Nueva poden descarregar en PDF tots els suplements publicats i, a més, els que viuen a Catalunya reben mensualment el suplement en paper a casa seva, de manera conjunta amb el setmanari Vida Nueva.