Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR) Neixen d'una comunitat cristiana compromesa envers els més desafavorits, busquen la transformació social i es preocupen per la dimensió espiritual de la persona. Són les entitats socials d'Església, tal com les defineix L’acció social des de les entitats d’Església. El seu paper en la cohesió social a Catalunya, una recerca pionera publicada per l'editorial Claret, que analitza per primera vegada aquesta realitat com a conjunt.

Aquest dijous es presenta a Barcelona en un acte que inclou una conferència del sociòleg Javier Elzo, catedràtic emèrit de Sociologia de la Universitat de Deusto, sobre el cristianisme a la plaça pública.

L'estudi considera que pot haver-hi un miler d'entitats amb aquest mateix perfil i que cal quantificar l'aportació que fan a la cohesió social per fer-la visible i que així la societat “se sumi a la seva causa”. De moment hi han participat més de quaranta entitats, que comparteixen un repte identitari envers la societat: “No podem ser una ONG més”. Una idea en plena sintonia amb el que proposa el papa Francesc.

Així ho expliquen en aquest vídeo Marina Aguilar i Enric Benavent, membres de l'equip tècnic de la Fundació Pere Tarrés que ha coordinat l'estudi qualitatiu.

Si l'equip investigador rep el suport necessari, l'any 2014 prosseguirà l'estudi amb l'objectiu de quantificar la contribució d'aquestes entitats a la cohesió social del nostre país.

La Xarxa d'Entitats Socials d'Església ha promogut aquest primer estudi qualitatiu, que ha comptat amb la col·laboració del Campus Docent Sant Joan de Déu, de la Universitat de Barcelona, i la Càtedra d’Inclusió Social, de la Universitat Rovira i Virgili, i amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya i el Comissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona.