Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) "¿De quina manera el procés que viu el país interpel·la l’Església catalana? ¿Com ens interpel·la també el magisteri de l’Església?" Són algunes de les preguntes que vol contestar el darrer número de la revista Qüestions de Vida Cristiana. La publicació vol contribuir a “la necessitat de pensar i dialogar sobre la independència” davant del procés obert en el país. Una reflexió que segons la revista ha de moure en “el territori de les conviccions i les motivacions, de la recerca ensems de la pau i de la fidelitat, i de l’escolta i el diàleg”.

Aquest número de la revista, dirigida per Carles Torner, recull articles d’Àngel Castiñeira, Josep Maria FornéSalvador CardúsJoan Costa BouHilari RaguerAgustí ColomerMiquel Àngel Llauger i Ramon Prat i Pons. També hi ha entrevistes a tres protagonistes d’aquest procés: el president Joan Rigol, el conseller Francesc Homs, i el cap de l’oposició Oriol Junqueras. El número també planteja l’abast d’aquest tema al País Valencià i a les Illes.

Sense entrar en el detall de l’actualitat més immediata, el número de Qüestions de Vida Cristiana tracta temes de fons sobre com es viu aquest procés des del pensament, la història, el diàleg, o l’Església. En l’editorial expliquen que el tema surt del qüestionament de “Com viure la incertesa que comporta transitar per un terreny desconegut?” o “Com s’articulen el desig d’independència amb la universalitat d’una cultura com la catalana?”

La revista és una publicació en format de monogràfic que des del 1958 edita Publicacions de l’Abadia de Montserrat i que actualment publica conjuntament amb la Fundació Joan Maragall. Tot i que la publicació coincideix amb la nota de la nunciatura sobre les declaracions de l'abat de Montserrat, el monogràfic ja estava previst des de feia mesos.