Vés al contingut

notícies relacionades

questions-2

El nou monogràfic de 'Qüestions' reflexiona sobre els populismes

FUNDACIÓ JOAN MARAGALL | De què parlem quan diem populisme? Fins a quin punt el descrèdit de la política i de les institucions democràtiques en són la causa? Per què alguns populismes s’han apropiat d’una retòrica cristiana, buida de contingut? Aquestes i d’altres qüestions són les que s’aborden àmpliament en el número 273 de Qüestions. El nou número publicat per la Fundació Joan Maragall és un monogràfic que porta per títol Populismes.

El pare Massot, a la cruïlla de l’Església i la cultura catalana

(Carles Torner -CR) Ens vam conèixer a través de Jordi Sarsanedas, en el anys llargs de col·laboració de tots dos a la revista Serra d’Or, i ha estat una alegría compartir amb ell la memòria i el mestratge sarsanedià: la llengua expressiva, l’edició de qualitat, la voluntat de país.

Nou consell de redacció de “Qüestions de Vida Cristiana”

(Fundació Joan Maragall) Aquest dissabte es va reunir a Montserrat el nou consell de redacció de la revista Qüestions de Vida Cristiana. Una revista que ha anat consolidant la seva nova etapa, "segona època", sota l’impuls conjugat de l'Abadia de Montserrat i la Fundació Joan Maragall, i que vol mantenir la fidelitat als seus orígens.

Carles Torner: «Hi ha un interès creixent per l’espiritualitat»

(Catalunya Cristiana) Amb més de cinquanta anys d’història la revista de pensament religiós Qüestions de Vida Cristiana estrena director, el poeta Carles Torner, i consell de redacció. L’objectiu és que la publicació auspiciada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat i la Fundació Joan Maragall continuï sent un punt de trobada entre cristianisme i societat.

"Hem de formular una proposta cristiana seriosa i atraient"

(Abadia de Montserrat) La Basílica de la Sagrada Família de Barcelona ha acollit la presentació dels números 239 i 240 de la revista Qüestions de Vida Cristiana, dos monogràfics que porten per títol Pensar l’art i La conversió, respectivament. L’acte ha comptat amb la intervenció del pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler; del director actual de QVC, Carles Torner; i del que ho ha estat fins ara, Ramon Pla i Arxé.

Veure la fe