Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Amb el lema «Els nens ajuden els nens», la delegació diocesana de Missions i cooperació entre les Esglésies ha presentat aquest dimecres, dia 22 de gener, la Jornada d’Infància Missionera que se celebrarà el proper diumenge 26 de gener. Aquest lema reprèn enguany el lema fundacional de l’Obra Pontifícia d’Infància Missionera i expressa la seva essència centrant-se en el compromís i la solidaritat sense fronteres dels infants amb d’altres nens que ho necessiten. La delegada diocesana de Missions, Ana González, ha volgut destacar que la Infància Missionera «no es tracta d’una obra social sinó d’una obra d’evangelització on pren relleu la dimensió espiritual a través de la pregària i el compromís.»

Enguany, la campanya d’Infància Missionera proposa el vídeo "La revolución de Jeferson", en el que s’expressa amb claredat com els nens, amb petits gestos, poden canviar el món. Durant la roda de premsa, al Centre Tarraconense El Seminari, el seu guionista i director, Pablo Moreno, ha explicat que Jeferson existeix a la vida real, «és nen de centreamèrica que té una vida molt complicada. La seva història va impactar molt als infants protagonistes del curtmetratge que no eren conscients de la situació que molts nens i nenes els toca viure», ha afegit.

La presentació ha comptat també amb la presència de Mireia Vicenç, alumna de primer d’ESO de l’escola Mare de Déu del Carme de Tarragona que ha estat finalista del concurs de dibuix Els nen ajuden als nens (2013) i el seu dibuix figura a la guardiola del compartir de la campanya d’aquest any. «Amb aquest dibuix he volgut transmetre que, encara que tinguem diferents cultures i tradicions, tots som iguals i ens hem d’ajudar», ha explicat.

També hi ha assistit la germana Carmelita Missionera Teresiana, de la República Democràtica del Congo, Aimée Nikuze, qui ha treballat en un hospital a la missió. El seu testimoni personal en el seu país d’origen ha estat una lliçó de compromís, implicació i humilitat vers els més necessitats.

En acabar la roda de premsa el DVD "La revolución de Jeferson" s’ha presentat a l’escola Mare de Déu del Carme de Tarragona a càrrec del seu director, Pablo Moreno.

Pionera en la defensa de la infància

La Infància missionera va néixer l’any 1843 com a iniciativa del bisbe francès Forbin-Janson, el qual va convidar als infants de la seva diòcesi a col·laborar amb els infants de la Xina. Es va constituir com una obra pionera en l’atenció a la infància implicant els nens en una vida de solidaritat per ajudar a d’altres nens que tenien necessitats arreu del món. Van passar 80 anys abans que la Societat de Nacions aprovés la primera Declaració dels Drets de l’Infant, coneguda com la Declaració de Ginebra. Va caldre esperar cent anys des de la creació d’aquesta Obra perquè nasqués el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF).

Pel seu caràcter eclesial i universal, l’any 1922 el Papa Pius XI va donar a aquesta Obra el caràcter de «Pontifícia».