Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest dissabte s’ha celebrat el II Fòrum de Balsareny, la vila natal de Pere Casaldàliga, en el que s'ha fet la preestrena de la minisèrie “Descalç sobre la terra vermella”, una adaptació del llibre del mateix títol de Francesc Escribano. A la presentació hi han assistit nombrosos membres de la família de Pere Casaldàliga. Laura Casaldàliga, una de les nebodes del bisbe, assegura que “el film ha agradat molt a Pere Casaldàliga" i creu que la part de ficció que conté la mini sèrie “podria haver esdevingut de veritat, tal i com està explicada”. L’alcalde de la població, Jaume Rabeya, ha “agraït enormement” la projecció a Balsareny d’aquesta minisèrie emetrà l’any vinent TV3.

Al llarg del dissabte, més d’un centenar de persones han debatut durant tot el dissabte a Balsareny sobre les causes del bisbe Pere Casaldàliga. El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha rebut un premi de reconeixement a la seva trajectòria atorgat pel Fòrum Balsareny. “Fa molt temps que he assumit les causes del bisbe Pere Casaldàliga” ha explicat en el seu discurs de crítica als actuals poders establerts.

Una altra intervenció ha estat la del jesuïta, historiador, ex-degà de la facultat d’història eclesiàstica de la Universitat Gregoriana de Roma, Josep Maria Benítez. S’ha centrat en l’encíclica Pau a la Terra i ha destacat que el moment que es viu és idoni per a rellançar-la.