Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Els bisbats de Barcelona i Vic han celebrat el tancament de l’Any de la Fe aquest cap de setmana. I diumenge vinent ho faran els diòcesis d’Urgell, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Tortosa i Girona, coincidint amb la celebració que el papa Francesc oficiarà a Roma el mateix dia.

Unes 4.500 persones van celebrar aquesta cloenda a la Sagrada Família. La missa va servir per recordar la Dedicació del temple per Benet XVI, ara fa tres anys, i per relacionar el temple amb el proper Sínode sobre la família.

Paral·lelament, Vic també va clausurar de l’Any de la Fe amb la missa dominical. L’ocasió va ser motiu també per agrair el reconeixement de trenta nous beats vinculats a aquesta demarcació eclesiàstica, que va tenir lloc el passat mes d’octubre a Tarragona.

El 24 d’octubre, darrer dia de l’Any de la Fe

El proper diumenge el papa Francesc tancarà oficialment l’Any de la Fe des de la plaça de Sant Pere del Vaticà. També s’hi sumaran d’altres bisbats catalans amb diverses misses solemnes. En concret, tindran lloc a la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell; a la catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat; a la catedral del Sant Esperit de Terrassa; a la catedral de Santa Maria de Tortosa i a la catedral de Girona.

Precisament, fa pocs dies mossèn Esteve Sureda, del bisbat de Girona, valorava l’Any de la Fe afirmant que ha servit per “prendre consciència que la fe ja no se sustenta en un recolzament ambiental, sinó que es recolza en cadascú i en la seva comunitat cristiana”.