Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Barcelona) El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, ha publicat el tercer volum d'homilies: La Crida de la Paraula, Homilies amb la Doctrina Social de l’Església. Editat pel Centre de Pastoral Litúrgica, el llibre recull les homilies de tots els diumenges i festes del cicle A de l’any litúrgic, fetes tenint en compte d’una manera especial la doctrina social de l’Església. L’obra és la continuació del treball realitzat anteriorment pel bisbe Sebastià amb les publicacions de les homilies dels cicles C i B.

En l’obra del també president del Secretariat de la Comissió de Pastoral de la Conferència Episcopal Espanyola, el lector podrà gaudir d’un pròleg del Cardenal Renato Raffaele Martino, el qual es mostra feliç de “poder presentar aquest subsidi litúrgic que també surt publicat en la pàgina web del Pontifici Consell Justícia i Pau”.

L’Homilia, trucar a la porta del cor

La lectura de la Paraula de Déu és un moment fonamental en la celebració de l’Eucaristia. Quan aquesta es proclama, Jesús es fa present per empènyer la nostra fidelitat al seu camí. Segons el bisbe Sebastià, “aquesta publicació no tracta d’oferir un text per ser llegit de forma íntegra i seguida, sinó d’unes reflexions que volen il·luminar amb la Paraula de Déu el camí que fan els cristians diumenge rere diumenge al llarg de l’any litúrgic”.

També aprofita per fer referència al missatge del Papa Francesc durant la Jornada Mundial de Brasil. “He après que per tenir accés al poble cal entrar-hi pel portal del seu immens cor; permeteu-me que truqui suaument a aquesta porta. No tinc or ni plata, però porto amb mi, de tot el que m’ha estat donat, el més valuós: Jesucrist”.

El bisbe Taltavull, reforçant aquest discurs del pontífex, assegura que “si la Paraula de Déu la fem arribar al cor dels joves, de cor a cor, sense por ni prejudicis, només amb la netedat que Jesús ens demana a les benaurances, estarem presents en un dels nous escenaris d’evangelització”.

Per altra banda, el bisbe també recorda les tres actituds que el Papa va pronunciar al santuari de Nostra Senyora d’Aparecida amb la finalitat d’ajudar a pastors, pares i educadors a transmetre als joves els valors que els facin artífex d’un món més just, solidari i fratern: “Mantenir l’esperança, deixar-se sorprendre per Déu i viure amb alegria”.

Finalment el bisbe Taltavull destaca que “l’enorme riquesa de contingut i experiència que ens regala l’any de la fe, i la que ha d’oferir, junt amb la seva dimensió social, ens donen peu a afirmar que no podem renunciar a redescobrir el gust per la Paraula de Déu i a ser lúcids perquè aquesta mateixa Paraula, que és viva , arriba al cor i és eficaç, transformi també la realitat social i la impregni d’Evangeli”.