Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Càritas, Mans Unides i Arrels són algunes de les entitats d'Església que han organitzat subhastes per finançar el seus projectes.  Aquest format sembla ben consolidat com a fórmula per despertar l'interès del públic i motivar vendes solidàries.

En el mes de novembre se celebren dues subhastes amb finalitats solidàries: la Subhasta Benèfica d'Art, Decoració i Antiguitats de Mans Unides i la que el Col·legi de Dissenyadors d'Interiors i Decoradors fa en benefici de Càritas Diocesana de Girona.

Es tracta d'un format de finançament cada vegada més extès per a recaptar fons. Només la subhasta de Mans Unides posa sobre la taula 1574 peces diverses agrupades en 700 lots, que inclouen, fins i tot, una selecció d’automòbils clàssics i antics. Els diners recaptats serviran per finançar la construcció d'una llar per a noies de primària a Jordighi, al nord-est de l'Índia.

D'altres exemples que mostren l'ús d'aquest format els trobem en l'agrupació parroquial de Càritas Salt, que va subhastar un quadre de l'artista Lluís Mateu el mes d'abril, en el marc d'una caminada solidària. Arrels, amb el lema  "Un tovalló per pintar" va engegar un projecte d'art a favor de les persones sense llar en aquesta mateixa línia. I, amb anterioritat, Càritas Diocesana de Tarragona va fer també una subhasta coincidint amb el Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa.