Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Blanquerna) El projecte Toddler (Towards Opportunities for Disadavantaged and Diverse Learners on the Early-childhood Road) focalitza la seva tasca en l'etapa de 0-3 anys amb l'objectiu d'enfortir la formació inicial dels mestres amb el disseny de material didàctic que pugui donar respostes a les desigualtats.

La Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL, a través de les professores Carme Flores (coordinadora), Àngels Geis i Cristina Corcoll, ha participat en el Projecte Toddler: una mirada europea als 0-3 anys. Aquest projecte, impulsat per la Comissió Europea l'any 2010, se centra en l'anàlisi de les desigualtats socials i culturals que es donen entre els països membres per trobar maneres per reduir-les. En aquest context, el projecte Toddler (Towards Opportunities for Disadavantaged and Diverse Learners on the Early-childhood Road) ha focalitzat la seva tasca en l'etapa de 0-3 anys amb l'objectiu d'enfortir la formació inicial dels mestres perquè puguin donar millor resposta a la diversitat i la desigualtat entre els infants. En aquest sentit, el projecte s'ha desenvolupat al voltant de tres eixos. El primer, conèixer la legislació vigent en relació a l'etapa 0-3; el segon, conèixer i compartir les tradicions dels països que han participat en el projecte en relació al benestar de l'infant, el desenvolupament primerenc del llenguatge, i la participació de la família en l'educació.

Una conferència a Bèlgica tancarà el projecte

El projecte s'ha desenvolupat al llarg de tres anys i finalitza amb una conferència, la Toddler Conference, que se celebrarà els dies 7 i 8 d'octubre a l'Artevelde University College (Bèlgica), on es presentaran els materials didàctics que s'han dissenyat i que es recullen a la pàgina web de Toddler. En aquest congrés hi participaran les professores de la Facultat que han format part de l'equip de treball.

Les altres universitats que també han participat en aquest projecte són: la University of Stavanger (Noruega); la University College South (Dinamarca); la West University of Timisoara (Romania); la University College Arteveldehogeschool (Bèlgica); la Kingston University (Regne Unit); la University of Education (Schwäbisch Gmünd, Alemanya); l'Instituto Politécnico de Santarem (Portugal); i l'Haute Ecole Libre Mosane (Bèlgica).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.