Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri – CR) L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, no ha volgut fer cap pronunciament nou amb motiu de la Diada. En la missa que cada any presideix l’11 de setembre a Santa Maria del Mar en record dels patriotes catalans, ha reiterat el compromís en la defensa dels trets nacionals de Catalunya i del servei que poden fer els cristians aportant valors i actituds com el perdó, la caritat o l’acollida als nouvinguts.

En l’homilia ha insistit en el paper rellevant del cristianisme en la creació de Catalunya i l'aportació que ha de fer actualment: “Les arrels cristianes de Catalunya ens donen la saba per viure intensament la nostra vida cristiana en el si de la societat i de l’Església. De la Paraula de Déu en traiem llum i força per sentir-se catalans i cristians, per estimar i defensar el nostre país i tots els seus trets nacionals, per estimar i defensar l’Església, per treballar en la defensar de la nostra cultura i de la nostra llengua, per participar activament en la tasca de l’Església”. 

Pel cardenal Martínez Sistach, aquesta aportació sempre s’ha de basar en el missatge evangèlic del que ha remarcat “la resposta de perdó de Jesús davant les ofenses, una rèplica a la llei de la venjança”. “Cal perdonar de cor” ha insistit, “només així podem fer una comunitat humana, també en el nostre país que és Catalunya”, un principi que ha aplicat a la família, la caritat o l’acollida dels immigrants. Com altres anys a Santa Maria del Mar, ha reiterat que aquest és el missatge que va deixar Benet XVI en la seva visita a Barcelona, un exigent compromís amb els cristians que “incideixen la identitat de Catalunya”.

En la celebració presidida pel cardenal ha estat acompanyat pel bisbe emèrit Joan Godayol i per una desena de capellans, entre ells el rector de Santa Maria del Mar i de la Sagrada Família. Alguns temples del centre de Barcelona han repicat les campanes a les 10 del matí a l’inici de la missa que ha aplegat mig miler de persones. 

Al final de la celebració Sistach ha encoratjat a la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat –“institució amarada de sentiment catòlic i patriòtic”- a mantenir aquesta convocatòria anual, “un acte important de la Diada”.

D'altra banda, a Barcelona algunes parròquies han penjat banderes catalanes. També la Basílica de la Sagrada Família per on passarà la Via Catalana.