Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Un any més l’arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach presidirà la celebració eucarística que convoca cada 11 de setembre la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat. La celebració com cada any es farà a la Basílica de Santa Maria de Barcelona a les 10 del matí. La convocatòria vol “pregar per tots aquells patriotes catalans que ens han precedit i que han donat la seva vida per Catalunya o l'han dedicada al seu enaltiment” i és la única celebració religiosa que es convoca amb motiu de la Diada.

En altres edicions el cardenal Martínez Sistach ha reivindicat durant la celebració una “identitat amb una llarguíssima història” i les “arrels cristianes de Catalunya que ens donen la saba necessària per viure intensament la nostra vida cristiana en el si de la societat i de l’Església”. També ha defensat el paper dels cristians “per estimar i defensar el nostre país i per estimar i defensar l’Església, per treballar en la defensa de la nostra cultura i de la nostra llengua i per participar activament en la tasca de l’Església”.

La celebració la convoca una institució centenària fundada pel bisbe Torras i Bages i perseguida durant les dues dictadures del segle XX, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat. Habitualment l'acte de 11 de setembre ha estat presidit per l’arquebisbe de Barcelona.

Dins dels actes d’aquest 11 de Setembre, també cal destacar que aquest dimarts l’exdirectora de Càritas de Barcelona Núria Gispert rebrà la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya. L’any passat la màxima distinció del Parlament es va atorgar a Càritas Catalunya.