Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Barcelona) L’editorial Claret torna a reeditar la mítica encíclica Pacem in Terris del Papa Joan XXIII, amb motiu del 50è aniversari de la seva mort, que compta amb el pròleg del bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull.

El bisbe Taltavull explica, en la seva introducció, el context de l’encíclica i les característiques del pontificat de Joan XXIII. També fa un anàlisi del contingut del text i finalitza amb una exhortació per al lector: “Que la lectura meditada, actualitzada i operativa de l’encíclica Pacem in terris, junt amb tot el magisteri, propostes pastorals i ciutadanes que ella ha inspirat al llarg d’aquests cinquanta anys, encoratgin i donin confiança al nostre caminar d’avui, ajudats per la intercessió del beat Papa Joan, el papa bo, que amb l’Església, Mater et Magistra, tant ha estimat el món”.

El 1963 es feia pública la darrera i la més famosa de les encícliques que Joan XXIII va dirigir al món sencer. Es dirigeix a tots els homes sense distinció ja que tracta temes com la pau i confia que els homes, moguts per Déu, són capaços d’avançar pel camí de la veritat, de la justícia, de l’amor mutu i de la llibertat.

Aquest va ser el tema d’una sèrie d’articles del monjo Bernabé Dalmau aquest estiu a CatalunyaReligió.cat