Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Màxim Muñoz i Duran, provincial dels claretians ha estat elegit com a president de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) per un període de quatre anys. L’elecció ha estat en primera votació i gairebé per unanimitat en l’assemblea general de la URC que s’ha fet aquest dimecres al matí a Barcelona.

Els darrers quatre anys Màxim Muñoz havia estat vicepresident i succeeix en el càrrec a Maria Cristina Martínez, teresiana, que ha culminat els seus quatre anys en la presidència d’aquesta institució, fundada fa més de 30 anys i que aglutina més de 6.000 religioses i religiosos de les deu diòcesis catalanes.

En la mateixa assemblea, la provincial de les concepcionistes, Maria Eulàlia Freixas, ha estat elegida nova vicepresidenta

Màxim Muñoz i Duran és doctor en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma (1993), amb una tesi sobre Yves Congar, i professor en excedència de cristologia i mariologia en la Facultat de Teologia de Catalunya. També ha estat professor de l’ISCREB, de l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat i del CEVRE, i director de la Fundació Claret. Autor de diversos llibres i articles de teologia i pastoral, ha estat membre del consell de redacció de les revistes Ephemerides Mariologicae y Selecciones de Teología.

Va ser elegit provincial dels Claretians el 2004 i reelegit per sis anys més el 2010. Actualment és també secretari de la CIB (Conferència Ibèrica de Provincials Claretians). Va treballar molts anys en pastoral juvenil, especialment en el moviment HORA-3, del qual va ser coordinador i consiliari general. Muñoz va néixer el 6 d'agost de 1958 a Zarza Capilla (Badajoz), va professar com a claretià el 1977 i va ser ordenat capellà el 1985.

Elecció paritària

A més de l’elecció del vicepresident la presidenta, el carmelita descalç Agustí Borrell, carmelita descalç, i la salesiana Lourdes Ruiz de Gauna han estat elegits com a vocals de la Junta Directiva.

L’elecció ha respectat el criteri que sempre ha observat la URC: la paritat de religioses i de religiosos en la Junta Directiva. Actualment, també formen part de la junta Pasqual Piles de Sant Joan de Déu, Mireia Galobart de Religioses Infant Jesús, vocal, i el marista Lluís Serra que és secretari general. Ha finalitzat la seva presència com vocal en aquest organisme el caputxí Jacint Duran com a vocal.