Vés al contingut

notícies relacionades

anawin-octubre-2022

Acompanyar les germanes grans i joves, repte de les superiores i abadesses catalanes

URC | La nova trobada del grup Anawin, format per superiores i abadesses representants de les congregacions religioses femenines de Catalunya que formen part de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), ha tingut lloc a la Casa d'Espiritualitat Maria Reina de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül a Barcelona.
lucia-caram-urc

Lucía Caram: “Cal obrir portes i no tenir por”

URC | La religiosa dominicana del Convent de Santa Clara de Manresa, Lucía Caram, ha estat l'encarregada d'iniciar el curs de formació 2022-2023 de la Unió de Religiosos de Catalunya amb una xerrada aquest dimecres. El tema de fons ha estat com viure esperançats en les actuals circumstàncies que estem vivint. En la xerrada 'La vida religiosa com a profecia d’esperança en un món canviant i complexa' ha assegurat que "cal obrir portes i no tenir por".
treball-decent

L'Església catalana demana estudiar la reducció de la jornada laboral

CR | 'Sense compromís no hi ha treball decent'. És el lema d'enguany de la Jornada Mundial pel Treball Decent que l'Església celebra aquest diumenge. En un manifest que han fet públic les diverses entitats que formen la plataforma 'Església pel Treball Decent' (ITD), demanen estudiar la reducció de la jornada laboral, una proposta que també defensa el papa Francesc. Amb motiu d'aquesta jornada, s'ha convocat un acte públic reivindicatiu que tindrà lloc aquest divendres a la tarda a la plaça de la Catedral de Barcelona.
llorenç-puig

Llorenç Puig: “A la Unió de Religiosos he mirat de fer d'altaveu de realitats precioses”

CR |  El fins ara secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), el jesuïta Llorenç Puig, ha publicat una carta d'agraïments i de comiat "per tot allò après i rebut" en els darrers dos anys al càrrec. En el mateix comunicat, Puig informa que el nou secretari de l'URC serà el germà de la Salle Xavier Fortuny. Per la seva banda, Eduard Rey continuarà sent el president d'aquesta estructura catalana.

Romà Casanova: "Costaria entendre un país sense religiosos i religioses"

(Glòria Barrete –CR) El 2015 és l'any dedicat pel Papa Francesc a la Vida Consagrada; "no ho és perquè el Papa sigui jesuïta", ha recordat Màxim Muñoz, president de la Unió de Religiosos de Catalunya, durant l'assemblea general de la URC del passat dimecres, sinó "perquè fa cinquanta anys del document Perfectae Caritatis, que va engegar la renovació de la Vida Consagrada d'acord amb el Vaticà II.

Veure la fe