Vés al contingut

notícies relacionades

12-vida-religiosa

La visió esperançada del papa Francesc sobre la vida religiosa

Què ha canviat en els deu anys del papa Francesc? MÀXIM MUÑOZ –CR | Globalment, podem dir amb claredat que aquests 10 anys del pontificat del papa Francesc han estat molt positius per a la vida religiosa i consagrada en general. Certament, ha influït el fet que ell mateix és religiós jesuïta i coneix perfectament aquest estil de vida des de dins. Això es nota en les seves intervencions, orals o escrites, sobre la vida religiosa, especialment en els diàlegs espontanis que ha mantingut en diversos fòrums importants com ara les assemblees generals de Superiors Generals (USG) i Superiores Generals (UISG).

L'URC renova els compromisos del Congrés de la Vida Religiosa

(Unió de Religiosos de Catalunya) Aquest dijous s'ha celebrat a la 78ena Assemblea de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) al Seminari Conciliar de Barcelona.  L'Assemblea ha tingut com un dels temes centrals la revisió dels compromisos i conclusions del Congrés de la Vida Religiosa a Catalunya celebrat entre 1993 i 1995, ara fa 25 anys.

Romà Casanova: "Costaria entendre un país sense religiosos i religioses"

(Glòria Barrete –CR) El 2015 és l'any dedicat pel Papa Francesc a la Vida Consagrada; "no ho és perquè el Papa sigui jesuïta", ha recordat Màxim Muñoz, president de la Unió de Religiosos de Catalunya, durant l'assemblea general de la URC del passat dimecres, sinó "perquè fa cinquanta anys del document Perfectae Caritatis, que va engegar la renovació de la Vida Consagrada d'acord amb el Vaticà II.

Valls es prepara per la Setmana Santa

(Claretians) Des de fa un temps, aquelles devocions populars que potser donàvem per extingides han tornat a ressorgir, entre elles les famoses processons de Setmana Santa.

Així vam viure la renúncia de Benet XVI

(CR) Aquest dimarts fa just un any que al migdia ens va sorprendre la renúncia de Benet XVI. Diverses personalitats eclesials de Catalunya van valorar aquesta decisió històrica com un acte de valentia, modernitat, i que obria una nova etapa en l’exercici del papat. I, sobretot, que posava de relleu la dimensió del servei que ha de tenir l'exercici de les responsabilitats dins l’Església.

Els claretians coordinen les seves entitats internacionals de solidaritat a Vic

(Claretians) La Trobada de JPIC i Solidaritat ha aplegat a Vic una quarantena de participants, entre claretians i laics, representant les diferents províncies i delegacions d'aquesta Congregació. La trobada, que va començar aquest dilluns, està organitzada per la Prefectura d’Apostolat, el secretariat general de JPIC i la Procura Missionera.

Casaldàliga explicat als nens: “ser més semblant a Jesús”

(Jordi Llisterri –CR) “Maria de Pentecosta, penyal acaronat pel Vent de l'Esperit, Cenacle de la pregària i de la cultura de Catalunya: torneu-nos oberts tothora a l'Esperit; gent d'oració, de reflexió i d'estudi; llevat i foc d'Evangeli enmig del món d'avui; ecumènicament apassionats per l'Església una que el Crist implorava en el seu testament, constructors, arreu i amb tothom, del Regne de Déu i dels Homes”. Aquest és el fragment de la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat que va escollir l’abat Josep M.

Veure la fe