Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) Dilluns se celebren els 125 anys de la presència marista a Girona. Explica la història marista de Girona que "el 19 de desembre de 1886, diumenge, a dos quarts de nou del matí, arrriben per tren a l'estació de Girona quatre germans Maristes. Han sortit pocs dies abans de Saint-Paul-Trois-Châteaux (frança). Els quatre germans es diuen Hilarius, Hermile, Helion i Hippolitus, i s'instal·len al carrer Escola Pia, numero 2, amb la finalitat d'aprendre el castellà per després dirigir-se a Argentina".

Des d'aleshores fins ara han passat 125 anys, dedicant el seu carisme a l'ensenyament. Un exemple és el majestuós col·legi a l'avinguda Terradellas de Girona amb formes hexagonals que va marcar aleshores un punt de modernisme arquitectònic.

L'acte que obre aquest aniversari que durarà durant el present curs escolar, serà el proper dilluns dia 19 a les 8 del vespre al teatre del col·legi Marista amb una conferència impartida pel Enric Mirambell sobre "Els maristes i Girona". Hi seran presents diferents autoritats, d'entre elles el bisbe Francesc Pardo.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.