Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) A l'entorn de la festa de sant Francesc de Sales, patró dels periodistes catòlics (24 de gener), el Bisbat de Girona concedeix els Premis Sant Fèlix, instituïts l'any 1997 com a reconeixement per l'acció social, cultural, humanitària i formativa que persones, col·lectius i institucions de l'àmbit territorial de la diòcesi portin a terme de forma perllongada, ja siguin de perfil confessional com de la societat civil.

En la setzena edició s'han concedit a la Fundació "Els Joncs" de Sarrià de Ter i a l'Agrupament Escolta i Guia del Pla de l'Estany.

La Fundació "Els Joncs" es va posar en funcionament el curs 1977-78 en uns locals de la parròquia del Carme de Girona. El 1984 es traslladà a Sarrià de Ter i actualment compta amb 80 alumnes d'entre 3 i 18 anys i una plantilla de 24 professionals. També es disposa d'un centre especial de treball.

L'Agrupament Escolta i Guia del Pla de l'Estany ha dinamitzat aquest moviment educatiu i formatiu més que centenari que manté vigents la seva capacitat formativa d'infants i joves. Porta a terme un seguit d'activitats que diferents estaments cívics han reconegut públicament.

Els premis es materialitzen en forma d'unes escultures creades per l'artista gironí Josep Perpinyà i Citoler, que perfilen el campanar de la basílica de Sant Feliu de Girona. El lliurament es farà el 24 de gener a les 17’15h a la Fundació Els Joncs de Sarrià i el 4 de febrer a les 17’30h. de la tarda a l’església de Melianta de Fontcoberta.