Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social "La Caixa") La restauració del Tapís descobreix els colors originals del brodat, algunes inscripcions que no es podien veure per la part del davant, i 265 pedaços de 12 tipologies i èpoques diverses.

L’elaboració d’una detallada cartografia de totes les intervencions que ha sofert el brodat permetrà discernir les parts originals de les parts afegides, així com la lectura de les inscripcions.

La restauració del Tapís de la Creació, que és una obra cabdal del romànic a Catalunya datada a cavall entre el segle XI i el XII, forma part del programa Romànic Obert, que impulsen el Departament de Cultura i l’Obra Social ”la Caixa” amb l’objectiu de promoure la restauraciómillora i prevenció del llegat patrimonial
 
El programa Romànic Obert compta amb una inversió de 18,2 milions d'euros per part de l'Obra Social "la Caixa" amb l'objectiu d'intervenir en 78 monuments del patrimoni de Catalunya. La restauració del Tapís de la Creació compta amb un pressupost de 136.000 euros que aporta l'entitat financera. 
 
Llegir més, aquí.