Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest dilluns el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha publicat una nota arran dels incendis de l’Empordà, dins del territori del bisbat de Girona. En la nota s’adreça als afectats “compartint el seu sofriment per les pèrdues i per l'angoixa“. El bisbe també demana a les parròquies pregàries pels morts, ferits i afectats i agreix la tasca dels qui estan treballant en l’extinció.

D’altra banda, la Fundació Pere Tarrés ha informat que els dos centres del Moviment del Centres d’Esplai Cristians que estaven en les zones dels focs ja han estat desallotjats i estan bé.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha seguit des de l’inici del foc l’evacuació dels infants afectats i aquest dilluns s’ha desplaçat al centre d’emergències de Figueres. Uns 800 nens han estat evacuats d'acampades i cases de colònies per l'incendi de l'Alt Empordà.  El conseller ha explicat que l'Alt Empordà és una de les zones on es fan més colònies i acampades i que s'ha fet “un seguiment grup per grup per garantir que tots els nens puguin tornar a casa".

Alguns d'ells, com un grup de 90 d'un esplai del MCEC de Barcelona ha tornat aquest dilluns al migdia, després que aquest diumenge fossin evacuats del campament de Capmany on passaven una temporada de colònies i els portessin a passar la nit a la base militar de Sant Climent Sescebes.

El conseller ha volgut transmetre un missatge de "tranquil·litat" a les famílies i als monitors i responsables de les cases de colònies i també ha agraït molt "el suport" i la feina feta per les entitats per fer possible que els nens hagin estat evacuats i estiguin tots fora de perill.

El Departament ha informat que està "en constant contacte amb el Departament d'Interior i el cos de Bombers per garantir la seguretat de tots els infants i joves que es troben de colònies o campaments per les zones afectades". Ha afegit que les famílies han estat informades de la situació des del primer moment.

Aquí podeu llegir la nota del bisbe de Girona:

Nota del Bisbe de Girona amb motiu de l’incendi a l’Alt Empordà

Davant l'incendi que està patint bona part de l'Alt Empordà vull adreçar-me a tots els afectats compartint el seu sofriment per les pèrdues i per l'angoixa i oferir la col·laboració de la nostra Església diocesana amb tot allò que estigui al nostre abast.

També demano a totes les parròquies del bisbat que es pregui per a tots aquells que han perdut la vida, que estan greument ferits o que pateixen més directament els efectes del sinistre.

En aquest moment, en què es mostra el grau de solidaritat del nostre poble, cal que agraïm el treball que es fa des dels municipis afectats, dels bombers, dels agents forestals, de l'exèrcit i de tots els cossos de seguretat de les Administracions públiques,  com també els esforços que d'altres professionals i voluntaris estan esmerçant, fins i tot posant en risc la pròpia vida.

Amb tot l'afecte prego per tots vosaltres.

Francesc Pardo, bisbe de Girona.