Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Parròquies de Molins de Rei) En el marc de la celebració de Sant Bartomeu, a Molins de Rei es va beneir i inaugurar la reproducció del retaule gòtic de Sant Bartomeu, que s’ha instal·lat en un altar lateral de l’església de Sant Bartomeu de la Quadra.

Aquesta important obra d’art, datada del segle XV i procedent de l’antiga església de Sant Bartomeu, es va salvar en bona part de la destrucció del 1936 i es conserva al Museu Diocesà de Barcelona. Durant les passades festes de Nadal, l’original es va traslladar a Molins de Rei per fer-ne una exposició temporal a la parròquia de Sant Miquel, i ara es podrà contemplar aquesta reproducció de forma permanent a Sant Bartomeu de la Quadra. Tant l’alcalde com el president de la Fundació Agrària, entitat que ha col·laborat en les despeses de la reproducció, van destacar el valor no només artístic i cultural sinó també espiritual i religiós d’aquesta peça que esdevé un valor preuat de la història i el patrimoni de Molins. Cal esmentar que aquesta reproducció del retaule gòtic se suma als capitells romànics del segle XI i al mural de l’artista molinenc Josep Maria Pubill que es va inaugurar ara fa un any.
 
Amb motiu de l’esdeveniment s’ha editat una estampa commemorativa que reprodueix la taula central del retaule amb la imatge de l’apòstol Sant Bartomeu. L’exposició es completa amb dos plafons explicatius: un explica la història i la iconografia del retaule, i l’altre ofereix una fotografia antiga també explicada amb el retaule en el seu emplaçament original a principis del segle XX. La celebració es va cloure amb el cant de la pregària a Sant Bartomeu i amb un refrigeri festiu per a tothom.