Vés al contingut

notícies relacionades

El retaule de la concepció de Pujalt, l'activitat de Catalonia Sacra per aquest diumenge

(Catalonia Sacra) La Dra. Maria Garganté pronunciarà el diumenge 2 de setembre una conferència sobre el retaule de la Concepció de Pujalt (Anoia) dins de la programació d’activitats culturals de Catalonia Sacra. Aquesta obra mestra del barroc català està situada a la capella dedicada a la Puríssima Concepció. Per a presidir la capella, situada lluny de l’església parroquial del municipi, a finals del segle XVII els feligresos van encarregar aquest magnífic retaule, fabricat a Manresa, que ha arribat als nostres dies amb tota la seva força original.

Un retaule de Llull contemporani a la parròquia de Sant Bartomeu del Port

(Parròquia de Sant Bartomeu) L’església de Sant Bartomeu de Barcelona, de l’Arxiprestat de Sants, al barri de la Marina de Port, estrena retaule. Es tracta d’una obra de l’artista Bernat Soler que anirà situada al frontispici de sobre l’altar major. El retaule, dedicat a la Mare de Déu, està inspirat en l’obra de l’escriptor medieval Ramon Llull en l'any en què se celebra el setè centenari de la mort del beat mallorquí.

L’Oratori de l'Acadèmia Mariana de Lleida: “Tenim retaule per a anys”

(Bisbat de Lleida) El retaule de l'Oratori de l’Acadèmia Mariana ja llueix nou aspecte després de la seva restauració. El responsable de l'Oratori de la Verge Blanca de l'Acadèmia Mariana, Gerard Soler, ha presentat aquest dimarts el resultat de la restauració del retaule de l’Oratori, acompanyat per Ximo Company, delegat diocesà de Patrimoni Artístic del bisbat de Lleida, i de Miquel Àngel Herrero, restaurador del Centre d’Art d’Època Moderna de la Universitat de Lleida.

Lleida inicia la rehabilitació del retaule de l'Oratori de la Verge Blanca

(Bisbat de Lleida) La iniciativa d'un grup de fidels permetrà restaurar el retaule de l'Oratori de la Verge Blanca de l'Acadèmia Mariana. El retaule, d'estil neogòtic, es troba en mal estat, ja que va ser l'únic element que no es va rehabilitar a la darrera reforma de l'edifici el 2003. El cost de les obres serà de 22.000 euros i se sufragarà a partir d'aportacions voluntàries dels fidels.

El Museu Diocesà d'Urgell remunta el retaule de la Pietat, ja restaurat

(Bisbat d'Urgell) De diumenge a dimecres es porta a terme el remuntatge del retaule de la Pietat del Museu Diocesà d’Urgell. El retaule va ser desmuntat el passat mes de juliol i va ser traslladat a les dependències del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), a Valldoreix.

panoràmica

Veure la fe