Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest Advent Cristianisme i Justícia el celebra amb una crida per recollir històries que convoquin a l’esperança. Cada dia rebem notícies relacionades amb la crisi que estem patint i les seves conseqüències socials. Aquesta successió de males notícies pot dur-nos al desànim, al catastrofisme o al fatalisme de creure que davant d’aquesta situació no hi ha res a fer.

Cristianisme i Justícia fa una proposta que neix de la convicció que tots som convidats a donar esperança i a esquerdar aquests murs que ara mateix se’ns imposen. Es tracta d’una iniciativa senzilla per il·lusionant que consisteix a compartir testimonis sobre històries que animin a l’acció i a l’esperança.

Durant el temps d’Advent, des del 2 de desembre i fins a Nadal, es publicaran al bloc les comunicacions rebudes, que responguin a iniciatives senzilles i locals. Cal dir breument en què consisteixen, origen, motivacions...;  iniciatives de carn i ossos, basades en experiències o accions personals; iniciatives preferentment de caràcter col·lectiu, perquè davant l’individualisme ferotge, volem mostrar projectes que convidin a fer front a la crisi amb la solidaritat i la intel·ligència col·lectiva; i, sobretot, iniciatives que mostrin que tots podem fer alguna cosa, per petita que sigui.

La primera història publicada arriba des de Saragossa i l’explica l’activista social i jesuïta José Maria Segura. Sorgeix de l’observació de l’escena d’un grup de persones cercant aliments en bon estat als contenidors d’escombraries d’un supermercat, d’on aconsegueixen treure diversos productes amb petits defectes o una data de caducitat propera. El malbaratament d’aliments –es llença gairebé un terç del que es produeix- esdevé especialment dolorós en un moment en què moltes famílies passen greus necessitats.

Podeu seguir la campanya “Esquerdes al mur” al bloc de Cristianisme i Justícia i també a https://www.facebook.com/cristianismeijusticia i https://twitter.com/cijusticia