Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Catalunya) M'agrada la vida (tal com és ella) és el títol de la cançó que acaba de publicar Càritas Diocesana de Girona. És el resultat del projecte 'El somni d'una cançó' engegat per Ecosol, l'empresa d'inserció laboral de Càritas Girona. L'objectiu de la iniciativa és oferir un espai al personal d'inserció contractat per Ecosol, més enllà de l'àmbit laboral. Ha comptat amb la implicació d'un equip molt divers de 13 persones que ha participat en tot el procés de creació de la cançó. 

La majoria de les persones que han participat en tot el procés de creació de la cançó són personal del taller de bicicletes i d’El Coro de Sarrià de Ter, i majoritàriament no són catalanoparlants. Tot i això, la majoria del text de M’agrada la vida (tal com és ella) és en català, un fet que “ha servit perquè totes aquestes persones hagin pogut practicar l’ús de la llengua durant tot el procés”, expliquen des de Càritas Girona. No obstant això, també hi ha alguna estrofa en castellà i la tornada de la cançó també es diu en berber, amazic, wòlof i francès, que són totes les llengües maternes de les persones que han participat de la creació de la cançó.

L’enregistrament de la peça musical s'ha dut a terme en grups reduïts als estudis professionals d’Eufònic Estudis, gràcies al guitarrista i productor musical Alfredo Moreno que també ha fet l'assessorament i acompanyament musical. A més de Moreno, les sessions les han coordinat i dinamitzar dues educadores de l’entitat. Més enllà del resultat final, la cançó, des de Càritas subratllen el valor afegit del procés que “ha estat un viatge de moltes estones de felicitat compartida i de somnis fets realitat”. M’agrada la vida (tal com és ella) es pot veure al Youtube de Càritas Girona i també a les xarxes socials de l’entitat i d’Ecosol.

“Donar visibilitat a la diversitat característica de l'empresa”

La iniciativa neix l’octubre de 2021 com un nou projecte d’Ecosol després de detectar la necessitat de realitzar activitats més enllà de la feina i de la rutina del dia a dia de l’empresa d’inserció. En un context postpandèmia, amb voluntat de recuperar la socialització, es va posar en marxa ‘El somni d’una cançó’. Una proposta per "interrelacionar-se fora de l’entorn laboral” i que, de retruc, potenciés la creativitat i enfortís el treball en equip i la cohesió de grup, a més de “donar visibilitat a la diversitat, que és característica de l’empresa d’inserció laboral de Càritas Girona”, expliquen.

A partir de sessions periòdiques cada 15 dies va començar el procés que es va dividir per fases. Les primeres trobades van servir perquè el grup es comencés a conèixer i per descobrir els interessos musicals de cadascú, de procedències i influències molt diverses. En aquesta primera fase va ser quan es va consensuar que es volia escriure una cançó alegre, festiva i amb un missatge optimista i enèrgic, valors que també es volen transmetre des d’Ecosol i Càritas. En tot moment l’equip va comptar amb l’assessorament, coordinació i acompanyament de professionals del sector musical i socials, com el guitarrista, compositor i productor musical, Alfredo Moreno, que ha estat l’encarregat de compondre la base musical, seguint l’estil de cançó proposada pel grup.