Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Laura Mor –CR) Ha mort la vigília de Sant Joan amb 86 anys. Ramon Barniol i Roca va ser capellà custodi del santuari de Queralt des de 1993 a 2021. El mes de març, durant 27 anys, va deixar el santuari per raó d’edat per anar a viure al Seminari de Solsona. L’enterrament serà aquest divendres, 25 de juny, a les 11 del matí a l’església d’Avià.

Fill de pagès, va néixer a Avià el 1935. Va fer la formació al Seminari de Solsona i ser ordenat capellà el 20 de juliol de 1958. Va acabar sent el responsable del lloc on es va formar, el Seminari de Solsona, i en acabar va ser secretari de mossèn Ballarín. L’any 1995 en va assumir el relleu com a capellà custodi del Santuari de Queralt, lloc de referència cultural, natural i espiritual pels berguedans.

En una entrevista amb motiu del centenari de la coronació de la mare de Déu de Queralt, el 2016, descrivia la tasca pastoral d’acollir i acompanyar les persones que s’acosten a un santuari. Molts li deien : “No crec en Déu, però sí en la Mare de Déu de Queralt”.

El 2014 es va encarregar de promoure les obres de restauració de les pintures murals del 1814 de la volta de l'altar de Queralt, i del seu arranjament, també amb la mirada posada amb la celebració del centenari.

Va servir pastoralment les parròquies de Sant Guim de Freixenet, Ogern, Ceuró, Cervera, Ametlla de Merola, cal Manen, Navàs, Mollerussa, i des del 1993 capellà del santuari de Queralt.

També va servir el Seminari de Solsona i va ser professor de l’Escola de Formació Professional de Solsona. Fou beneficiat de la catedral i prefecte administrador del Seminari Menor.

Va estudiar també a Roma per ampliar estudis de Teologia Moral.