×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri -CR) Aquest diumenge al vespre ha mort el pare Andreu Marquès, monjo de Montserrat, filòsof i teòleg. Marqués havia nascut a Molins de Rei el 1937 i el 1957 va ingressar a la comunitat benedictina. Era sobretot conegut per seva tasca docent i per les seves publicacions i articles a revistes com Serra d’Or i Qüestions de Vida Cristiana.

El funeral es farà aquest dimarts a les 10,45h. a l’Abadia de Montserrat. El funeral es podrà seguir en directe per internet a través de www.montserratcomunicacio.cat

Llicenciat a Lovaina i doctor en filosofia, va ser prefecte d'estudis de l'Abadia de Montserrat. Va ser professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, de la Facultat de Filosofia de Catalunya i de Escola Filosòfica i Teològica del Monestir de Montserrat. Es va dedicar especialment a la Filosofia del llenguatge i l'Hermenèutica, a la Filosofia de la Ciència i a l'Ètica econòmica.

Va contribuir a la divulgació dels coneixements filosòfics i teològics i al diàleg amb el món contemporani des de la direcció de publicacions com Documents d'Església, del 1970 al 1987, i de Qüestions de vida cristiana, del 2000 al 2008. Dues publicacions que va dirigir amb gran dedicar i sense defugir temes fronterers.

Entre altres va publicar Contribució a una crítica filosòfica de l'economicisme (2000) i Comprendre la paraula (2001). Arran de la seva participació a l’Aula de la Fundació Joan Maragall del 2010, va publicar L'Ofici del Pensador Cristià d’ençà del Vaticà II, que ressegueix la seva biografia intel·lectual i la seva trajectòria personal -cristiana i filosòfica- com a reflex d'una generació de pensadors cristians. 

També havia fet classes a la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL), a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle (URL), a l’Escola de Psicologia de la “Fundació Vidal i Barraquer” i a l’Institut de Teologia de Barcelona (actualment ISCREB). Els anys 1972, 1974 i 1982 va col·laborar durant un trimestre a l'"Institut ecumènic de recerques teològiques" de Tantur, Jerusalem.

Aquí podeu lleguir la Laudiato de la seva jubilació de la Facultat de Filosofia de Catalunya.