Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Josep Raventós ha mort aquest dilluns, a l’edat de 91 anys. La missa exequial se celebrarà aquest dimarts, a les 17.00 h, a la carpa situada al costat del pavelló poliesportiu de La Pobla de Mafumet, per complir amb les mesures de seguretat sanitàries establertes.

Nascut a La Pobla de Mafumet (Tarragonès) el dia 27 d’abril de 1929 va rebre l’orde del diaconat a la capella del Seminari Pontifici de Tarragona l’any 1952 i l’orde del presbiterat en el Congrés Eucarístic Internacional celebrat, aquell mateix any, a Barcelona.

Els seus primers anys de ministeri els va exercir com a vicari a les parròquies de La Riera de Gaià i de Cervià de les Garrigues; rector de l’Aleixar, d’Alió, de Duesaigües i de l’Argentera i encarregat de la parròquia de Sant Llorenç de Montbrió de la Marca. Anys més tard va ser ecònom de la parròquia de Sant Pere Apòstol de Reus, rector de la parròquia de Santa Magdalena de Bonastre i rector de Santa Maria de Cambrils durant vint-i-un anys.

Raventós, canonge de la Catedral de Tarragona des de 1996, va ser vicari episcopal del Baix Camp, el Priorat i l’Urgell-Garrigues, entre els anys 1990 i 1997; jutge diocesà del Col·legi de Consultors, membre del Consell presbiteral, de 1987 al 1998; professor del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Montblanc i membre de la Delegació d’Assumptes Econòmics i president de la Fundació Pia del Cementiri de Cambrils, entre d’altres càrrecs.

Josep Raventós també ha conreat la història eclesiàstica de Catalunya amb obres com L’Església clandestina a Catalunya durant la Guerra Civil 1936-1939 (1984), amb Albert ManentFrancesc Vidal i Barraquer (1993), i  Sinodalitat a Catalunya. Síntesi històrica dels concilis Tarraconenses (2000), entre altres publicacions.