Vés al contingut
Catalunya Religió
professio-frederic-fosalba-montserrat-00
Fotografia: Abadia de Montserrat.

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

ABADIA DE MONTSERRAT / CR "La teva donació a Déu avui, Frederic, et porta a fer-te servidor com Maria". Aquestes han estat unes de les paraules de l'abat Manel Gasch durant l'homilia de la professió de Frederic Fosalba durant la missa de divendres 8 de setembre a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. 

A l'homilia l'abat Gasch ha parlat de la vocació de Fosalba dirigint-se als escolans: "El germà Frederic és el sotsprefecte de l’Escolania, però la seva vocació és ser monjo i el que fem per vosaltres ho fem per amor a Jesucrist i a Montserrat". Gasch també ha donat importància a la "donació a Déu" que porta a Fosalba "fer de servidor com Maria, ja que ella no va dubtar a reconèixer-se petita davant la grandesa de Déu". Des del Monestir, pretenen imitar la humilitat de Maria i la defineixen com a "és la millor virtut,  imprescindible per a ser deixebles en aquesta escola que és el monestir i sota el mestratge de la Regla de Sant Benet".

Durant la celebració, Frederic Fosalba ha signat l’esmentada cèdula sobre l’altar de la Basílica de Santa Maria. D’aquesta manera, ha expressat la voluntat de donar-se plenament amb la confiança de l’ajut de Déu. Acabat aquest punt, i després que l'Abat li ha fet lliurament dels tres signes de la seva condició de monjo, la cogulla i el llibre de pregària; ha rebut l’abraçada de tots els monjos professos solemnes, com a símbol d’unió i d’acolliment a la comunitat.

Sotsprefecte de l'Escolania

Frederic Fosalba va néixer a Sant Esteve Sesrovires, de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, el 16 de novembre de 1971. Va entrar al noviciat el 6 d’agost de 2018, on ha cursat els estudis de Filosofia i de Teologia. Actualment, és sotsprefecte de l’Escolania, a més de responsable del taller d’enquadernació i de l’estació meteorològica del monestir.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.