Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 13/01/2021

(Vatican News) La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments ha publicat una nota en què explica la modificació de el ritus del Dimecres de Cendra, adaptant-se a les mesures de seguretat sanitàries establertes en aquest temps de pandèmia.

Tal com es llegeix en la nota difosa per la Congregació, "pronunciada l'oració de benedicció de les cendres i després d'aspergir-les, sense dir res, amb l'aigua beneïda, el sacerdot es dirigirà als presents, dient una sola vegada i per a tots els fidels, la fórmula del Missal Romà: «Convertiu-vos i creieu en l'Evangeli», o bé: «Recorda que ets pols i a la pols tornaràs». Després, el sacerdot es netejarà les mans i es posarà la mascareta per protegir el nas i la boca. Posteriorment, imposarà la cendra a aquells que s'acostin a ell o, si és oportú, s'acostarà als fidels que estan drets, romanent al seu lloc. Així mateix, el sacerdot prendrà la cendra i la deixarà caure sobre el cap de cada un, sense dir res ".

La nota ha estat signada el 12 de gener de 2021 pel cardenal Robert Sarah, prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments des 2014 i per Arthur Roche, arquebisbe secretari.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.