Vés al contingut

notícies relacionades

L’abat Gasch sobre Ucraïna: “Les persones i les vides són el més important”

(CR) “La Guerra d’Ucraïna, per la seva proximitat, ens fa realment reflexionar sobre la humanitat, sobre com és possible tot això que hem vist i escoltat aquests dies”. Així ha convidat l’abat de Montserrat, Manel Gasch, a fer una reflexió sobre la guerra entre Ucraïna i Rússia  en l’homilia de l’Eucaristia de Dimecres de Cendra, pronunciada aquest dimecres al matí a la Basílica de Santa Maria.

Comença la segona Quaresma en temps de pandèmia

(CR) Aquest Dimecres de Cendra l’Església ha celebrat l’inici de la Quaresma. És la segona vegada que aquest temps litúrgic es viu en temps de pandèmia, tot i que aquest any sense confinament domiciliari. Això ha permès celebrar la missa de Dimecres de Cendra amb les mesures de seguretat i reducció d’aforament als temples. La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments va establir algunes modificacions al ritual de la celebració.

Modificat el ritus del Dimecres de Cendra en temps de pandèmia

(Vatican News) La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments ha publicat una nota en què explica la modificació de el ritus del Dimecres de Cendra, adaptant-se a les mesures de seguretat sanitàries establertes en aquest temps de pandèmia.

Guia per a seguir el camí a la Pasqua

(Ramon Bassas –CR)  Avui us proposem un senzill esquema per entendre l'organització del temps litúrgic que, a l'Església Catòlica, comença avui amb el Dimecres de Cendra i que cumina amb la Pentecosta, amb el calendari d'enguany. Esperem que us sigui útil.

El missioner Josep Frigola relata un veritable Dimecres de Cendra al Níger

(CR) És la carta del missioner gironí Josep Frigola, escrita aquest Dimecres de Cendra des del Níger. Aquest gener, arran dels alderulls radicals contra les noves publicacions de caricatures de Mahoma, van ser assassinats diversos cristians i cremades esglésies, cases, comerços de cristians i cases de missioners i religioses de dues de les principals ciutats del país.

"Enfortiu els vostres cors", missatge del papa per a la Quaresma

(Arquebisbat de Tarragona) El papa Francesc, en el missatge per a aquesta Quaresma, posa èmfasi en un dels «desafiaments més urgents» de la nostra societat, «la globalització de la indiferència». «Quan estem bé i ens sentim a gust, ens oblidem dels altres, no ens interessen els seus problemes, ni els seus sofriments, ni les injustícies que pateixen», diu el papa.

panoràmica

Veure la fe