Vés al contingut
Catalunya Religió
budisme-cceb-1
Fotografia: CCEB.

CCEB Els mestres en el budisme en el passat i ara. Aquesta serà una de les principals línies de treball de la XII Jornada de budisme a Catalunya que organitza la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes (CCEB) per aquest dissabte 17 de desembre. La trobada tindrà lloc al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona i vol ser un espai d'intercanvi entre entitats i persones interessades en el budisme.

Des de la CCEB asseguren que la intenció de la jornada també és compartir punts de vista i ampliar-ne la visió i comprensió entres les diferents entitats i persones. Entre les temàtiques que es volen destacar durant la trobada hi ha l'autoritat espiritual i el poder temporal; el perfil del mestre; o els mitjans hàbils dels mestres en budisme actuals.

La Coordinadora d'Entitats Budistes ha proposat vint punts per reflexionar i preparar-se per als col·loquis de la jornada

Per fer dur a terme aquest intercanvi, la jornada, sota el títol 'Què sabem sobre els mètodes d'ensenyament dels mestres en el passat i ara?', s'ha organitzat en 3 col·loquis simultanis i una posada en comú al final del matí. A partir de la posada en comú, la CCEB vol fer més endavant un document que reuneixi totes les idees que hagin sortit.

Hi haurà 3 rondes de trobades, amb 3 col·loquis simultanis a cada ronda, d’una durada de 40 minuts, a sales diferents, amb unes 25 persones per grup, una persona que moderi i una altra que prengui nota de les intervencions.

Aquest canvi de sales i grups tindrà lloc 3 cops al llarg del matí, de manera que al final s’hauran fet 9 col·loquis diferents i tothom tindrà l’oportunitat de participar-hi activament.

La CCEB ha proposat també vint punts per reflexionar i preparar-se per als col·loquis de la jornada. Entre aquests, s'hi plantegen reflexions com el tipus d'obediència que s'ha de tenir, els defectes de les persones, les relacions entre mestres i deixebles en el budisme o el risc d'autoatribuir-se el rol de mestre.

Les inscripcions per a participar-hi es poden fer a través del web de la CCEB.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.