Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 25/02/2014

(SIJ) Més d’un centenar d’agents de pastoral –catequistes de confirmació, animadors de grups de joves, monitors, preveres i responsables de pastoral de les escoles, entre d’altres– es van aplegar aquest dissabte a Banyoles en motiu de la jornada d’animadors prèvia a l’Aplec de l’Esperit que se celebrarà el dissabte 7 de juny amb el lema «És el Senyor». En el transcurs de la trobada, que va tenir un to fratern i distès, hi va haver moments de pregària, reflexió, treball en grups i una proposta lúdica.

La jornada va començar a l’escola Casa Nostra de Porqueres, de les operàries parroquials Magdalena Aulina, amb la benvinguda del bisbe Francesc Pardo, bisbe responsable de la pastoral de joventut de Catalunya i Balears i bisbe de Girona, qui va agrair la presència dels animadors a la Jornada fent visible el rostre d’una església jove, i la presentació a càrrec del delegat de joventut de Girona, Jordi Callejón i la directora del SIJ i delegada de joventut de Tarragona, Marisa Jiménez. Després de la pregària, Joan Àguila, intèrpret de l’himne de l’Aplec, va presentar-lo en directe i va explicar que, en breu, es presentaran quatre catequesis per a treballar-lo.

Tot seguit els delegats de joventut dels bisbats amb seu a Catalunya van presentar l’horari de la jornada de l’Aplec, els materials previs, la pàgina web, les experiències del matí que seguiran els adolescents i joves i la dinàmica dels acompanyats (+25 anys) que tindrà una col·laboració estreta amb la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). L’Aplec d’aquest any posa de èmfasi a la trobada personal dels joves amb el Senyor. Sis textos evangèlics de Jesús amb els deixebles –La tempesta calmada, Les Benaurances, La Guarició del paralític, Jesús camina sobre l’aigua, Les Noces de Canà i La Crida als deixebles– seran el fil conductor de la preparació prèvia i el treball de la jornada.

Després de la benvinguda, els adolescents i joves, es distribuiran per tres punts de l’estany –Santa Maria de Porqueres, Els Amarradors, la zona de la Caseta de Fusta– on hi hauran tres experiències diferents: el trobem-lo (Moment de pregària), l’escoltem-lo (Estudis d’evangeli) i l’acollim-lo (Testimonis). Cap al migdia, joves i grans es trobaran al Parc neolític de la Draga.

Projecte social

Un dels eixos en què es vol incidir en aquest Aplec, sent conscients de la seva importància i del context que vivim, és Jesús present en el germà, en l’altre. Des del Secretariat Interdiocesà de Joventut, organitzador de l’Aplec, s’ha decidit coordinar un projecte amb Càritas Catalunya de manera que part de la inscripció dels joves anirà destinada a un projecte social.

Reptes i oportunitats en la pastoral amb joves

La jornada també va comptar amb un treball en grups per a reflexionar sobre els reptes, les oportunitats i les pistes pastorals que cadascun dels sis textos evangèlics, amb els seus àmbits temàtics, els convida a viure amb els joves que acompanyen. Ajudar a descobrir la felicitat real, diferència entre solidaritat i caritat, no tenir por a fiar-se de Jesucrist per superar les «tempestes», parlar de l’amor i la sexualitat d’una forma propera i com a valor important van ser algunes de les pistes que van aportar els diversos grups.

Després del dinar es va oferir un passeig en barca per l’estany que va cloure la trobada.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.