Vés al contingut

notícies relacionades

Jordi Carapuig: “Catalunya és terra de Passions”

(Glòria Barrete –Esparreguera/CR) En època de Carlemany, al segle IX, es fan a Catalunya les primeres representacions de teatre religiós, conegudes com a representació de La Passió, dos segles abans que a la resta de la Península Ibèrica. Serà, però, a l’Alta Edat Mitjana quan es produeixi l’eclosió de les Passions tal i com avui dia les coneixem. La més antiga documentada és la Passió de Cervera, del segle XV, però hi ha la d’Ulldecona que té documentació del 1512 o la d’Olesa i Esparreguera que també compten amb cinc-cents anys d’història.

Més de 130 persones confirmen l'assistència a la trobada de passions europees

(Federació Catalana de Passions) Malgrat la situació pandèmica existent a tota Europa, més de 130 representants de 10 països diferents ja han confirmat la seva assistència a l'Europassion, la trobada de passions europees. Així ho ha explicat el president de la Passió d'Esparreguera, Enric Galceran, en l'acte d'aquest dissabte al matí on s'ha presentat el cartell i el programa d'actes de la trobada Europassion 2022, que tindrà lloc a Esparreguera entre el 3 i el 6 de març.

Esparreguera acollirà al març la trobada de passions europees

(Federació Catalana de Passions) Amb motiu dels 40 anys de la posada en marxa d'Europassion, que aplega les agrupacions que representen 'La Passió' de tot Europa, Esparreguera acollirà l'assemblea 2022 d'aquesta organització. La Passió d'Esparreguera va demanar ser seu d'aquesta assemblea per commemorat l'aniversari d'Europassion en el mateix municipi on es va gestar.

Veure la fe